Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 16.10.2015 - 12:59  //  aktualizácia: 16.10.2015 - 13:00  //  zobrazené: 1628

05/2015 zasadnutie komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

číslo: 05/2015  |  dátum konania: 28.09.2015

Zápisnica z komisie

životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti konaného dňa 28. 09. 2015

 

Prítomní: podľa prezenčnej listiny

 

Program: 

  • Úvod, kontrola uznesení
  • Informácia o bezpečnosti v meste za mesiace júl, august a september
  • Informácia o PHSR – ciele opatrenia, aktivity
  • Informácia o uskutočnenej kontrole stavu evidencie psíčkarov
  • Informácia o koncepcii prevencie v meste
  • Rôzne
  • Záver.

 

 

Informácia o bezpečnosti v meste

Náčelník MsP Mgr. Peter Krokavec informoval o bezpečnostnej situácii v letných mesiacoch v meste. Oboznámil prítomných s niektorými prípadmi, ktoré za toto obdobie riešila mestská polícia. Podarilo sa eliminovať zdržiavanie a verejné pohoršovanie bezdomovcov pri materskej škole na ul. Okružná. Ďalej informoval o prípadoch porušovania zákona v súlade s cestnou premávkou na novom „Záchytnom parkovisku“, informoval o zvýšenom počte priestupkov v porovnaní s letnými mesiacmi (júl-89 priestupkov, august-80 priestupkov, september-237 priestupkov. Náčelník MsP ďalej informoval o trestnom čine, ktorý sa stal dňa 25.09.2015, išlo o vlámanie a krádež do zlatníctva na pešej zóne.
RSDr. P. Gomboš, predseda komisie pripomienkoval existujúci stav poškodeného stĺpika na záchytnom parkovisku a žiada kompetentných pracovníkov MsÚ o urýchlené riešenie opravy z dôvodu bezpečnosti obyvateľov.

UZNESENIE č.VII/2 :

Komisia berie na vedomie informáciu o bezpečnostnej situácii v meste a žiada kompetentných pracovníkov o urýchlené riešenie opravy stĺpika na záchytnom parkovisku z dôvodu bezpečnosti obyvateľov.

 

 

Informácia o PHSR – ciele, opatrenia, aktivity

Ing. Braníková informovala prítomných o Programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa na roky 2015 – 2020. PHSR je strategický dokument, ktorý rieši rozvoj mesta a je zadefinovaný do 7 prioritných oblastí, a každá prioritná oblasť má vyšpecifikované ciele. Tajomníčka komisie podrobnejšie informovala členov komisie o prioritných oblastiach, ktoré sa týkajú náplne činnosti komisie.

UZNESENIE č.VII/3 :

Komisia  berie na vedomie Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Šaľa na roky 2015 – 2020.

 

 

Informácia o uskutočnenej kontrole stavu evidencie psíčkarov

RSDr. P. Gomboš, predseda komisie informoval prítomných členov, že sa uskutočnila kontrola evidencie psov v teréne  dňa 12.09.2015 v čase od 8,00 hod do 10,00 hod v spolupráci s MsP. Počas kontroly bolo skontrolovaných 31 majiteľov psov a ďalej predseda komisie informoval o ďalšej plánovanej kontrole uskutočnenej v mestskej časti Veča dňa 10.10.2015.

Predseda komisie podotkol, že hlavným cieľom týchto kontrol je dostať do povedomia občanov mesta ich povinnosti týkajúce sa evidencie majiteľov psov, prihlasovania a platenia dane za psa.

 

 

Informácia o koncepcii prevencie

PhDr. Šperka informoval prítomných členov komisie, že sa dňa 19.11.2015 uskutoční stretnutie, ktoré bude zamerané na ochranu pre páchanie násilia na deťoch (problematika detského šikanovania, týrania detí a násilia páchaného na deťoch)

 

 

Rôzne

RSDr. P. Gomboš privítal na komisii zástupcu verejnosti pána M. Svobodu, ktorý vystúpil so svojou problematikou, ktorá sa týkala riešenia stojiska kontajnerov na ul. Nešporova č. 34 pri bytovom dome.

Predseda komisie informoval prítomných členov, že je potrebné sa pri riešení danej situácie najprv stretnúť priamo v teréne aj s obyvateľmi, aby sa našlo vhodné riešenie, ktoré bude viesť ku spokojnosti všetkých obyvateľov bytového domu.

RSDr. Gomboš, predseda komisie poďakoval všetkým prítomným členov za účasť, a informoval prítomných, že najbližšie zasadnutie komisie bude 19.10.2015.