Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 05.11.2007 - 09:23  //  aktualizácia: 23.11.2011 - 08:39  //  zobrazené: 1910

08/2007 zasadnutie komisie hospodársko – finančnej

číslo: 08/2007  |  dátum konania: 29.10.2007

Na zasadnutí sa zúčastnilo 7 členov komisie a to: Ing. Jozef Mečiar, Ing. Stredanský Ľubomír, Ing. Monika Molnárová, Ing. Juraj Potúček, Ing. Jana Lišková, p. Karas Zoltán, p. Ľuboš Aláč

Ďalej bol prítomný: Ing. Ladislav Gáll – prednosta MsÚ

Ospravedlnení boli nasledovní členovia komisie: Ing. Miroslav Polonyi, Ing. Helena Psotová, Ing. Erik Mikloš, Ing. Tibor Lovecký, Ing. Renáta Petrová, Ing. Ladislav Gáll ml.

1. Návrh Všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh Všeobecne záväzného nariadenia o poskytovaní dotácií a schválila nasledovné uznesenie
Komisia schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 86
komisia odporúča schváliť VZN o poskytovaní dotácií v predloženom znení

2. Návrh VZN č. 3/2007 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh VZN č. 3/2007 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 87
komisia odporúča schváliť VZN č. 3/2007 v predloženom znení nasledovne:
Článok I     § 1 - § 8 – bez pripomienok
Článok II   § 9 – bez pripomienok
                   § 10 – komisia navrhuje zrušiť poplatok za psa v osadách Kilič, Hetméň
                   § 11 – bez pripomienok
Článok III § 12 - § 16 – bez pripomienok
• sadzba poplatku – komisia navrhuje schváliť sadzby poplatkov za vývoz komunálneho odpadu podľa variantu A1
Článok IV § 17 - § 22 – bez pripomienok

- komisia odporúča v budúcom období začať využívať kontrolný systém ( napr. čiarkové kódy ) a systém zvýhodňovania občanov, ktorí budú separovať odpad ( zníženie poplatku )

3. Návrh VZN o dani z nehnuteľnosti na území mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh VZN o dani z nehnuteľnosti na území mesta Šaľa a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 88
komisia odporúča schváliť VZN o dani z nehnuteľnosti na území mesta Šaľa v predloženom znení

4. SAVEDENT s.r.o. v zast. MUDr. Máriou Hlavatou – žiadosť o schválenie cenovej kalkulácie

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť MUDr. Márie Hlavatej SAVADENT s.r.o. o schválenie cenovej kalkulácie na výmenu okien v prenajatých priestoroch v budove COV a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 89
komisia súhlasí so zápočtom na výmenu okien do výšky 40 tis. Sk

5. Jozef Herák a manž. Erika, Orechová 401/7, Šaľa – žiadosť o odkúpenie pozemku na Družstevnej ul.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Jozefa Heráka a manž. Eriky, Orechová 7, Šaľa o odkúpenie pozemku na Družstevnej ul. pri vstupe do objektu bývalej výmenníkovej stanice, ktorej vlastníkom je žiadateľ. a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 90
komisia súhlasí s odpredajom pozemok po chodník za cenu 1.600,- Sk/m2

6. Miloš Holík, Letná 567/4, Šaľa – žiadosť o prenájom pozemku

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Miloša Holíka o prenájom pozemku, časť parc.č. 865 o výmere 300 m2 nachádzajúceho sa na Budovateľskej ul. v parku medzi lekárňou a predajňou Vega Takáč za účelom vybudovania vinárne a vinotéky a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 91
komisia nesúhlasí s prenájmom pozemku pre Miloša Holíka

7. Zdeněk Hvězda , Dlhá nad Váhom č. 412 – žiadosť o odkúpenie pozemku na Dolnej ul.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Zdeněk Hvězda, Dlhá nad Váhom, o odkúpenie pozemku na Dolnej ul. za účelom výstavby 2 bytových domov a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 92
komisia nesúhlasí s odpredajom pozemku

8. JUBO s.r.o. Galanta – žiadosť o odkúpenie pozemku na Nemocničnej ul.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť s.r.o. JUBO Galanta o odkúpenie pozemku, časť par.č. 2056/1 o výmere cca 392 m2 za účelom výstavby viacúčelového zdravotníckeho zariadenia na nároží Nemocničnej ul. a  schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 93
komisia nesúhlasí s odpredajom pozemku
komisia navrhuje, aby bol materiál  prerokovaný na dopravnej komisii z dôvodu parkovania

9. Patrik Polák, Nádražná 710/1, Šaľa – žiadosť o odkúpenie pozemku na Budovateľskej ul.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Patrika Poláka, Nádražná 710/1, Šaľa o odkúpenie pozemku, časť parc.č. 922/1 o výmere cca 230 m2 na Budovateľskej ul. pred budovou bývalej výmenníkovej stanice, ktorej vlastníkom je žiadateľ a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 94
komisia súhlasí s odpredajom pozemku za cenu 2.200,- Sk/m2

10. Bohumil Sýkora, Javorová 18, Šaľa – žiadosť o odkúpenie pozemku na Javorovej ul.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Bohumila Sýkoru, Javorová 18, Šaľa o odkúpenie pozemku na Javorovej ul. parc.č. 614/97 o výmere cca 474 m2 nachádzajúci sa v tesnej blízkosti pozemku, na ktorom má žiadateľ postavený rodinný dom a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 95
komisia súhlasí s odpredajom pozemku za cenu 1.300,- Sk/m2

11. PharmDr. Gabriela Štefančová, Gorkého 2111/7, Šaľa – žiadosť o odkúpenie pozemku na Lúčnej ul.

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť PharmDr. Gabriely Štefančovej o odkúpenie pozemku, časť  par.č. 3080/232 o výmere cca 50 m2 nachádzajúceho sa na Lúčnej ul. v Šali – Veči, ktorý sa nachádza medzi novovybudovaným objektom zdravotníckeho zariadenia a predajňou potravín Moma  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 96
komisia odporúča osloviť p. Hadnaďa a ponúknuť mu uvedený  pozemku na odpredaj

12. Návrh na riešenie problému vzťahu k pozemku pod rozostavanou stavbou vo vlastníctve spoločnosti INVEST AG s.r.o. Bratislava

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na riešenie problému vzťahu k pozemku pod rozostavanou stavbou vo vlastníctve spoločnosti INVEST AG s.r.o. Bratislava a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 97
bez uznesenia

13. Návrh na riešenie problému vzťahu k pozemku pod rozostavanou stavbou vo vlastníctve spoločnosti LIPAMA s.r.o. Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh na riešenie problému vzťahu k pozemku pod rozostavanou stavbou vo vlastníctve spoločnosti LIPAMA s.r.o. Šaľa  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 98
komisia odporúča tri alternatívy:
1. prenájom pozemku
2. odpredaj pozemku za cenu podľa cenovej mapy + 20 %
3. vyhlásenie verejnej súťaže na odpredaj pozemku

14. Žiadosť vlastníkov garáží o bezplatný prevod spevnenej betónovej plochy „Prístupovej komunikácie ku garážam“ do majetku Mesta Šaľa

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť vlastníkov garáží o o bezplatný prevod spevnenej betónovej plochy „Prístupovej komunikácie ku garážam“ do majetku Mesta Šaľa  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 99
komisia nesúhlasí s bezplatným prevodom spevnenej betónovej plochy do majetku mesta

15. Športovo-strelecký klub Šaľa – žiadosť o bezplatný prenájom športovej haly

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala žiadosť Športovo – streleckého klubu Šaľa o bezplatný prenájom športovej haly za účelom usporiadania súťaže v streľbe zo vzduchových zbraní v dňoch 5. – 6. 1. 2008 ( základné nájomné odpustil primátor mesta ) a schválila nasledovné uznesenie.
Uznesenie č. 100
komisia nesúhlasí s odpustením režijných nákladov)

16. Informácia o výsledku verejnej obchodnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemkov za účelom realizácie bytovej zástavby s polyfunkciou na Kráľovskej ulici“ – upravený návrh na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Informáciu o výsledku verejnej obchodnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemkov za účelom realizácie bytovej zástavby s polyfunkciou na Kráľovskej ulici“ – upravený návrh na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 101
komisia berie na vedomie Informáciu o výsledku VOS a navrhuje, aby termín ukončenia výstavby bol v mesiaci jún 2010

17. Informácia o výsledku verejnej obchodnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemkov v lokalite pri ČOV v Šali za účelom výstavby priemyselného areálu a opätovný návrh podmienok na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Informáciu o výsledku verejnej obchodnej súťaže „O najvýhodnejšiu ponuku na kúpu pozemkov v lokalite pri ČOV v Šali za účelom výstavby priemyselného areálu a opätovný návrh podmienok na vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže  a schválila nasledovné uznesenie.
Uznesenie č. 102
komisia berie na vedomie Informáciu o výsledku VOS

18. Návrh koncepcie hospodárenia s majetkom mesta, možnosti odpredaja a prenájmov s cieľom získania zdrojov pre investičnú výstavbu, modernizáciu a rekonštrukciu objektov v správe mesta

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh koncepcie hospodárenia s majetkom mesta, možnosti odpredaja a prenájmov s cieľom získania zdrojov pre investičnú výstavbu, modernizáciu a rekonštrukciu objektov v správe mesta a schválila nasledovné uznesenie:

Uznesenie č. 103
komisia berie na vedomie Návrh koncepcie hospodárenia s majetkom mesta, možnosti odpredaja a prenájmov s cieľom získania zdrojov pre investičnú výstavbu, modernizáciu a rekonštrukciu objektov v správe mesta
a navrhuje, aby získané finančné prostriedky boli použité na rekonštrukciu majetku

19. Návrh Všeobecne záväzného nariadenia – Zásady hospodárenia s majetkom mesta

Komisia na svojom zasadnutí prerokovala Návrh všeobecnej záväzného nariadenia – Zásady hospodárenia s majetkom mesta  a schválila nasledovné uznesenie:
Uznesenie č. 104
komisia súhlasí s Návrhom VZN – Zásady hospodárenia s majetkom mesta a odporúča:
- zjednodušiť kategórie podľa účelu
- bod 3.3 vynechať bod d)
- zvýšiť cenu nájmu za pohostinské služby a herne

20. Žiadosti o poskytnutie dotácií

1. Športovo – strelecký klub Šaľa – žiadosť o poskytnutie dotácie v zmysle VZN č. 17/2001 na podujatie Extra Liga a cena primátora mesta Šaľa v streľbe zo vzduchových zbraní
Uznesenie č. 105
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 8.000,- Sk

2. Informačné centrum mladých Šaľa, Centrum voľného času „TIP TOP“ Šaľa – žiadosť o poskytnutia finančnej dotácie v zmysle VZN č. 17/2001 – Novoročný turnaj – boj proti drogám
Uznesenie č. 106
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 3.000,- Sk

3. Športovo strelecký klub Šaľa – žiadosť o poskytnutie dotácie v zmysle VZN č. 17/2001 na podujatie Majstrovstvá NR kraja v streľbe zo vzduchových zbraní
Uznesenie č. 107
komisia nesúhlasí s poskytnutím dotácie

4. Centrum voľného času „TIP TOP“ Šaľa – žiadosť o poskytnutie finančnej dotácie na podujatie „4. ročník Vianočný šachový turnaj“
Uznesenie č. 108
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 2.000,- Sk

5. Tanečný klub JUMPING, Šaľa – projekt na poskytnutie finančnej dotácie v zmysle VZN č. 17/2001 na účasť na Majstrovstvách Európy a Svetového pohára IDO v Nórsku
Uznesenie č. 109
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 40.000,- Sk

6. Slovenský zväz zdravotne postihnutých, Okresná rada Šaľa a Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska – žiadosť o poskytnutie dotácie v zmysle VZN č. 17/2001 na podujatie Športové popoludnie – súťaž v kolkoch
Uznesenie č. 110
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 2.000,- Sk

7. Koloseum 2007 – projekt na poskytnutie finančnej dotácie na divadelné predstavenie v anglickom jazyku v zmysle VZN č. 17/2001
Uznesenie č. 111
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 6.000,- Sk

8. Podpora spolupráce a pochopenia medzi národmi – Kierkegaard v Šali ( podpora vydania knižnej publikácie ) – projekt na poskytnutie finančnej dotácie v zmysle VZN č. 17/2001
Uznesenie č. 112
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 17.000,- Sk

9. Centrum voľného času „TIP TOP“ – žiadosť o poskytnutie finančnej dotácie na ceny na podujatie Majstrovstvá študentov stredných škôl Nitrianskeho kraja
Uznesenie č. 113
komisia súhlasí s poskytnutím dotácie vo výške 3.000,- Sk