Domov   >  Kino
publikované: 20.01.2020 - 12:41  //  aktualizácia: 20.01.2020 - 14:21  //  zobrazené: 1719

Program kina na tento týždeň!

FK: MILOSŤ
22. 1. 2020 - 20:00

Príbeh rodičov prekliateho vojaka rozprávaný ich sedemnásťročným vnukom Janekom. „Odrowąża“ zabili v roku 1946. Štátna bezpečnosť ho štyrikrát vyhrabala z hrobu, aby sa uistila, že je „nepriateľ ľudu“ mŕtvy. Vojakova matka neznesie to poníženie, ukradne rakvu s telom svojho syna a prinúti manžela, aby sa spoločne vydali na cestu na Paclawskú Kalváriu a syna opäť pochovali. Cesta je plná dramatických udalostí.
Trailer k filmu:

 

RICHARD JEWELL
23. 1. 2020 - 20:00

Počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, bezpečnostný strážnik Richard Jewell zachránil tisícky životov nálezom batoha plného bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Z prvotne oslavovaného hrdinu sa neskôr kvôli nespoľahlivým a nekompletným informáciám z médií stáva hlavným podozrivým.
Trailer k filmu:
 

 

MEDVEDÍCI BOONIE: CESTA DO PRAVEKU
24. 1. 2020 - 17:30

Vick a jeho medvedí bratia sa ocitli v praveku a nemôžu sa dostať späť. Všade okolo nich sú obrovské praveké zvieratá, ktorým beží v hlavách jediné – OBED! Počas jednej naháňačky sa naši hrdinovia rozdelia a Bruč stretáva vĺčatko menom Feifei, ktoré sa chce stať statočným bojovníkom a rozhodne sa Bruča sprevádzať cestou za bratmi. Medzitým majú Brumlo a Vick nad hlavu starostí s kmeňom domorodcov, ktorých náčelník sa do Vicka úplne zbláznil. Podarí sa našej neohrozenej partičke dostať späť domov, skôr ako bude neskoro? Dobrodružstvo, aké ešte nezažili, práve začína!
Trailer k filmu:
 

 

BAD BOYS NAVŽDY 
24. 1. 2020 - 20:00

Kultoví zlí chlapi sa vracajú! Will Smith a Martin Lawrence ako svojskí partneri z miamskej polície si ešte raz zmerajú sily s nepriateľmi v očakávanom pokračovaní populárnej akčnej komédie..
Trailer k filmu:
 

 

DOLITTLE 
26. 1. 2020 - 16:00

Príbeh výnimočného muža, pozoruhodného najmä tým, že si oveľa viac rozumel so zvieratami ako s ľuďmi. A to doslova. Náš doktor Dolittle avšak nie je nudný veterinár, ale stopercentný dobrodruh, po ktorého boku sa nudiť určite nebudete.
Trailer k filmu:

 

PRÍLIŠ OSOBNÁ ZNÁMOSŤ
26. 1. 2020 - 18:00

Film prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú, alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona (Tatiana Dyková) si nanovo buduje život po tom, čo sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu (Petra Hřebíčková) si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva (Eliška Balzerová) aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.Úsmevný, miestami dojímavý príbeh je dôkazom toho, že spôsobov lásky je toľko, koľko je ľudí na zemi. Že niekedy stačí málo, aby sa z kratochvíle vyvinul pevný vzťah, a ešte menej stačí na to, aby sa starostlivo vyskladané šťastie rozbilo na tisíc kúskov. Film o láske k mužom, k deťom, k sebe samým, o zodpovednosti za tých, ktorých milujeme, aj za tých, ktorí ich milovali pred nami. Film, v ktorom sa Slovenky nájdu.Tri ženy. Tri podoby lásky. Tri príbehy radosti i bolesti, šťastia aj smútku…Tvorcovia divácky úspešného filmu Všetko alebo nič, ktorý pred dvomi rokmi videlo v slovenských kinách 338 tisíc divákov, natočili komédiu Príliš osobná známosť podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej. Réžie filmu sa opäť ujala Marta Ferencová. České ženské trio v hlavných úlohách – Elišku Balzerovú, Tatianu Dykovú a Petru Hřebíčkovú – doplnia slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Marián Mitaš, Chorvát Janko Popović Volarić a srbskí herci Branislav Trifunović a Predrag Manojlović.
Trailer k filmu:
 

 

KRÁLIČEK JOJO
26. 1. 2020 - 20:00

Jojo si to užíva. Ako správny chlapec má kopec kamarátov, nie len na dvore, ale priamo v Hitlerjugende. Najlepší kamoš sa volá Yorki a ďalsí aj keď imaginárny je samotný – Adolf Hitler. Absolútna pohoda a idylka. Tá trvá až dovtedy, kým Jojo nezistí, že jeho mama ukrýva židovské dievča. Režisér Taika Waititi natočil príbeh z druhej svetovej vojny so svojským osobitým štýlom humoru. Byť v nacistickej Tretej ríši malým blondiakom znamená, že máte ideálnu štartovaciu pozíciu pre život. Jedným z prvých krokov je samozrejme členstvo v organizácii Hitlerjugend, čiže v „Hitlerovej mládeži,“ čo obnáša trošku vojenského drilu, pálenie nebezpečných kníh, vyhadzovanie vecí do vzduchu, nenávidenie židov a podobné hranie si na vojakov a na vojnu. A to v partii s kopou Hitlerovi tiež veľmi oddaných kamarátov. Zmysel a cieľ to má jednoduchý: stať sa riadnym a plnohodnotným nacistom. A tým chce byť aj desaťročný chlapec Jojo (Roman Griffin Davis), ktorému v tom pomáha jeho imaginárny priateľ, tak trochu nahlúply Adolf Hitler (Taika Waititi). Adolf Jojovi radí v rôznych životných situáciách a podporuje ho v jeho správnom náckovstve. Zlom v Jojovom živote nastane v okamžiku, keď zistí, že jeho mama (Scarlett Johansson) ukrýva v podkroví židovské dievča (Thomasin McKenzie). Od tejto chvíle musí malý Jojo čeliť svojmu vlastnému zaslepenému vzťahu k nacismu a s tým mu jeho vymyslený Hitler už môže len veľmi ťažko poradiť. Aj keď sa celkom snaží. Novozélandský režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok) si pre natáčanie exteriérov filmu Králiček Jojo vybral české mestá Žatec a Úštěk. Interiérové scény potom vznikali v barrandovských ateliéroch.
Trailer k filmu:

Viac informácií o programe a vstupenkách nájdete na  http://www.kino.sala.sk 
Tešíme sa na vás!