Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 19.10.2021 - 08:31  //  aktualizácia: 19.10.2021 - 08:52  //  zobrazené: 1529

Uctili sme si starších

Stalo sa peknou tradíciou, že vedenie mesta oslávilo so seniormi ich októbrový sviatok. Mesiac úcty k starším sa však minulý rok nemohol konať kvôli pandémii koronavírusu. V tomto roku s obmedzeniami, ale predsa.

Každoročne sa stretlo vyše 200 babičiek a deduškov a užili si s vedením mesta kultúrny program, malú pozornosť a priateľské posedenie. Po viac ako ročnej odmlke sa naši starkí tešili, že mohli osláviť Mesiac úcty k starším aspoň v užšom kruhu v dennom centre seniorov č.1 na Hornej ulici. Pozvali medzi seba aj predstaviteľov mesta. „Veľa zdravia, radosti a trblietok v duši na každý deň. Vy ste tak energickí, že si myslím, že neprežívate jeseň života, ale babie leto,“ prihovorila sa oslávencom viceprimátorka Danica Lehocká. Do daru dostali košík plný pochutín a praktických vecí, ako sú dezinfekčné prostriedky. Kvietky rozdal oslávencom aj viceprimátor Róbert Tölgyesi. „Žijeme zvláštnu dobu, ktorá nás naučila dôležitú vec: treba si vážiť každé jedno slovo, pohľad, úsmev, pretože nikdy nevieme, kedy a ktorý je ten posledný. Ďakujem za každý okamih, ktorý môžem prežiť s vami,“ povedal viceprimátor oslávencom.

Oni na znak vďaky predviedli svoj talent a so spevokol zaspievali pár milých pesničiek. Na klavíry zahrala Juliana Tégenová.

 

(ek, foto: MČ)