Domov   >  Kultúra
publikované: 25.05.2020 - 16:58  //  aktualizácia: 25.05.2020 - 18:54  //  zobrazené: 2519

Ako Zajko do Afriky putoval

1.júna 2020 o 17:00 hod. na Námestí Sv. Trojice pred MsÚ Šaľa, vstup voľný do naplnenia kapacity 100 divákov

Hurá, otvárajú sa škôlky, školy a oslavujeme MDD !

Srdečne Vás pozývame na detské predstavenie Divadla MATERINKY - AKO ZAJKO DO AFRIKY PUTOVAL. Predstavenie vzniklo na motívy kníh J.C. Hronského "Smelý zajko","Smelý zajko v Afrike" a je plné krásnych pesničiek od Valetína Kozaňáka, ktoré otextovala Alena Demková. Podujatie organizuje MsKS Šaľa, Divadlo Materinky a CVČ Šaľa. Autorom scenára je Alena Demková a hru režíroval Valentín Kozaňák. Účinkujú: Miroslava Bartovicová, Jana Feketeová, Roman Hatala, Alena Demková, Veronika Mondočková, Petra Sudorová, Bianka Bartovicová a Nora Radičová.

Podujatie sa uskutoční pri dodržaní hygienických opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR pri ohrození verejného zdravia zo dňa 19.5.2020 č. OLP/4085/2020 - maximálna kapacita 100 divákov, s prekrytými hornými dýchacími cestami, dezinfikovaním priestorov a rúk, oznámenie o povinnosti zostania v domácej izolácii v prípade vzniku akútneho respiračného ochorenia, dodržiavanie rozostupov 2 m.

Slovo o hre: Narodil sa zajko. Slovenský zajko Zúbik. Uložili ho do kapustovej kolísky, do labky dostal mrkvičkový strapec a rástol, rástol, rástol. Jedného dňa sa vybral do sveta... Tam stretol svoju krásnu  Zajkuľku Labku . Najviac zo všetkého však túžil po tom, aby bol slávny. Aj sa mu jedného dňa prisnilo, že je zajačím  kráľom, panovníkom. Na svojom putovaní sa s Labkou dostal až do Afriky... Celý príbeh o tom Ako zajko do Afriky putoval vám vyrozpráva potulný herec a jarmočníci na jarmoku...

Slovo o súbore: Divadlo Materinky oslávilo v minulom roku 40. výročie svojho založenia. Súbor prešiel mnohými zmenami. V posledných rokoch sa venuje naštudovaniu činoherných rozprávok s pesničkami. Ide hlavne o autorské texty a texty inšpirované známymi rozprávkami. V Šali sa tradícia neprofesionálneho divadla hrajúcich pre deti udomácnila. Materinky hrajú pre deti z MŠ, ZŠ, ale na predstaveniach môžete vidieť aj mládež, rodičov, či starých rodičov. Predstavenia  sú „ prenosné“ tak, aby Materinky podľa potreby mohli hrať na javiskách, priamo na školách, ale aj na ihriskách, na ulici, alebo v parku.