Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 20.06.2022 - 15:19  //  aktualizácia: 20.06.2022 - 15:39  //  zobrazené: 1028

Chôdza s palicami ich baví a spája

Chôdza s palicami ich baví a spája

Na stretnutie prišli s palicami, ale nepoužívali ich ako zdravotnícke pomôcky, ale ako športové náčinie. Odhodlaní seniori z celého okresu sa stretli v Šali a zasúťažili si v chôdzi s palicami, ktoré sa spájajú so športom Nordic walking. 

Na štartovú čiaru sa minulú stredu postavilo 17 súťažiacich z piatich základných organizácii Jednoty dôchodcov Slovenska. Zapojili sa členovia jednoty z Diakoviec, Trnovca nad Váhom, Šale, Močenku a Hájskeho. Bol to piaty ročník súťaže, dva roky sa nemohla uskutočniť kvôli pandémii. Stretnutie sa predchádzajúce ročníky organizovala pri zimnom štadióne, v tomto roku štartovali súťažiaci od Bufetu na Družstevnej ulici. Trasa bola dlhá 4,5 km. Tá mala viesť popri Váhu, daždivé počasie v predchádzajúcich dňoch však tieto plány narušilo. Trasa teda viedla po hrádzi. 

Povzbudiť ich prišiel aj primátor Šale Jozef Belický, ktorý s predsedom šalianskej základnej organizácie Jozefom Kurňavom odovzdali celkovo 10 diplomov v dvoch kategóriách - žien a mužov. Odmenou pre každého, aj pre 60 povzbudzujúcich, bol chutný guláš a malé hudobné spestrenie v podaní dvoch členov, ktorí zahrali na gitare a zaspievali. Na podujatie prišla aj Veronika Kružlicová s ďalšími členmi Červeného kríža, ktorí boli pripravení v prípade potreby pomôcť súťažiacim aj na trase.

(EK, foto: MČ)