Domov   >  Projekty EÚ
publikované: 06.10.2022 - 09:54  //  aktualizácia: 06.10.2022 - 09:59  //  zobrazené: 948

Cyklostojany - Centrum voľného času v Šali

Cyklostojany - Centrum voľného času v Šali

 

 

Názov Projektu

Cyklostojany - Centrum voľného času v Šali

 

Financovaný z

Grantu z Nadačného fondu Slovenských elektrární v Nadácii Pontis

Prijímateľ

Mesto Šaľa

Druh dotácie:

Grant - bežný transfer

Ukončenie realizácie projektu

Pôvodne podľa grantovej zmluvy do 30.9.2022, po žiadosti o posun termínu ukončenia najneskôr do konca októbra 2022

Zmluva o poskytnutí grantu zverejnená na:

Zmluva o poskytnutí grantu č. SEeo22_02, zo dňa 10.6.2022 ( ev. č. mesta 457/2022), zverejnená na: https://www.crz.gov.sk/zmluva/6652283/

 

Výška poskytnutej dotácie

1 694,05 EUR

 

Miesto

Centrum voľného času Šaľa, M. R. Štefánika 12, Šaľa

Obsah projektu:

Predmetom projektu je osadenie cyklostojanov pri Centre voľného času v Šali a budovanie kvalitnej infraštruktúry pre bezpečné využívanie bicykla ako ekologickej formy dopravy. CVČ Šaľa je miestom, kde sa stretávajú občania, študenti a deti na rôznych voľnočasových aktivitách. Kvalitná doplnková infraštruktúra pri tomto frekventovanom mieste dlhodobo absentuje a existujúca kapacita cyklostojanov je nedostačujúca a vekom zničená. Zamestnanci a návštevníci CVČ nemajú možnosť svoj bicykel počas návštevy centra bezpečne uzamknúť. Tento fakt odrádza ľudí využívať túto formu dopravy. Osadenie kvalitných cyklostojanov výrazne zlepší aktuálnu situáciu a zvýši záujem o cestovanie na bicykli.

Ciele projektu:

  • Osadenie cyklostojanov pri Centre voľného času v Šali. Cyklostojany zlepšia výrazným spôsobom komfort a bezpečnosť cyklistov a návštevníkov a zamestnancov centra.
  • Zvýšenie kapacity cyklostojanov
  • Popularizácia cyklistiky ako zdravej a ekologicky udržateľnej formy dopravy a vytváranie kvalitnej infraštruktúry pre cyklistov
  • Osadenie uzamykateľného stojanu pre kolobežky

 

Realizáciu projektu finančne podporil Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis.

Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis

Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis funguje od roku 2011. V rámci neho spoločnosť podporuje projekty zamerané na energetickú efektívnosť miest a obcí, na podporu ľudí bez domova a ich začlenenie do spoločnosti, projekty spoločenskej zodpovednosti realizované zamestnancami spoločnosti a tiež investuje do mladých talentov v oblasti vedy a techniky udeľovaním malých grantov.

 

Nadácia Pontis

Nadácia Pontis pôsobí na Slovensku už 25 rokov a patrí medzi najväčšie nefiremné nadácie. Za ten čas sme zrealizovali desiatky projektov, ktoré pomáhali meniť Slovensko na lepšiu krajinu pre všetkých a ktoré prepájali dôležitých hráčov v kľúčových témach. Našou víziou je Slovensko, ktoré pozná silu zmysluplnej spolupráce.

Kde štát, firemný a občiansky sektor spoločne vytvárajú zo Slovenska krajinu, v ktorej ľudia túžia žiť, vzdelávať sa a pracovať. Venujeme sa aktivitám, ktoré prinášajú zmysluplné prepojenia v našich kľúčových témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní.

 Naša vízia - Nadácia Pontis (nadaciapontis.sk)