Domov   >  Kino
publikované: 31.08.2022 - 09:56  //  aktualizácia: 31.08.2022 - 10:30  //  zobrazené: 1019

Ďalší filmový týždeň pred nami...

Čo prináša nový týždeň?

Streda o 20:00 /Všetko, všade, naraz/

Žena v strednom veku sa nudí so svojím manželom, začína neznášať svojho otca a veľmi si nerozumie s dcérou, ktorá zase pre zmenu začína neznášať ju. Jej práčovňa smeruje ku krachu a úradníčka z finančného úradu jej k tomu hodila na krk daňové priznanie. Práve sedí na daňovom, keď sa zrazu objaví jej manžel z inej dimenzie a ukáže jej, že má stovky ďalších paralelných životov a nie každý z nich je takýto naprd. Vedľa seba totiž existuje množstvo paralelných vesmírov a všetkým teraz hrozí smrteľné nebezpečenstvo. Na hlavnú hrdinku tak čaká niečo ešte desivejšie, než sú dane, pretože jedine ona môže zlo s veľkým „Z“ zastaviť. Má totiž schopnosť prestupovať alternatívnymi vesmírmi, nasávať z nich schopnosti a zručnosti svojich paralelných ja a tie potom použiť na záchranu všetkých svetov. V jednom je filmovou hviezdou, v inom kuchárkou, v ďalšom majsterkou kung-fu, niekde má namiesto prstov párky, inde si úradníčku z finančného úradu vzala za ženu a niekde je zase obyčajným kameňom. Na všetky svoje ja sa môže napojiť a žiť naraz nespočetné množstvo rozličných životov. Z filmu Všetko, všade, naraz sa stáva filmová udalosť sezóny. Snímka si získala obdiv a skvelé hodnotenia od divákov aj kritiky a z nenápadných multivesmírnych „hrátok“ plných kung-fu sa vďaka nadšeným reakciám publika stal obrovský hit. Len v amerických kinách už film zarobil 50 miliónov dolárov. Za pozornosť pritom stoja nielen herecké výkony Michelle Yeohovej, Jamie Lee Curtisovej a ostatných, ale aj spôsoby, ktorými sa prechod z jednej dimenzie do druhej aktivuje. Sú rovnako pestré a divoké ako jednotlivé svety a odrážajú neobmedzenú fantáziu tvorcov, ich bláznivé kreatívne nápady, ako aj úprimnú radosť a nadšenie, s ktorými na filme pracovali. (zdroj: Bontonfilm)

 

Piatok, sobota o 17:30 /Mimoni 2: Zloduch prichádza/

V neutíchajúcej snahe nájsť toho najväčšieho zloducha všetkých čias a verne mu slúžiť, narazia Mimoni na malého nosatého čiernovlasého chlapca, ktorý vyrastá len so svojou nemeckou matkou. Volá sa Gru a bez toho aby to tušil, toto stretnutie mu zásadne zmení život. (zdroj: Cinemart)

 

Piatok o 20:00 /Tritisíc rokov túžby/

Idris Elba v ňom ako čarovný džin rozpráva príbehy túžby naprieč históriou, takže režisér George Miller ponúkne divákom akúsi svojskú verziu Rozprávok tisíc a jednej noci. Prvé zábery z filmu Tritisíc rokov túžby ukazujú, že George Miller ho natočil v podobnom divokom a excentrickým štýle, aký ho preslávil v snímke Mad Max: Zbesilá cesta z roku 2015. Osamelá intelektuálka, doktorka Alithea Binnie (Tilda Swinton), má striktne racionálny prístup k životu. Na jednej zo svojich ciest po svete však zažije niečo, čo prevráti jej svet kompletne hore nohami. Na trhu v Istanbule si kúpi starožitný suvenír, z ktorého ako v rozprávke nechcene vypustí džina (Idris Elba). Ten jej ponúkne splniť tri želania výmenou za svoju slobodu. Neodolateľná ponuka má však háčik. Doktorka sa vyzná v mytológii a veľmi dobre vie, že s džinom sa neradno zahrávať bez následkov, keďže takto splnené priania sa väčšinou napokon obrátia proti tomu, kto si ich želal. Džin jej začne rozprávať fantastické príbehy zo svojej minulosti a z histórie ľudí. Napokon sa Alithea predsa len nechá zlákať a vysloví želanie, ktoré obidvoch prekvapí...(zdroj: Bontonfilm)

 

Sobota o 20:00 /After: Puto/

Štvrté pokračovanie filmovej série AFTER pokračuje tam, kde sa predchádzajúci diel skončil - na londýnskej svadbe Hardinovej mamy. Zatiaľ čo Hardin zostáva v Londýne, aby sa konfrontoval so svojou minulosťou a znovu sa s ňou vyrovnal, Tessa sa vracia do Seattlu. Tam ju postihne tragédia, ktorá jej úplne zmení život. Hardin chce Tesse pomôcť, ale je taký zaneprázdnený bojom s vlastnými démonmi, že ju nakoniec od seba odstrčí. Odhalenie o otcovi otriaslo jeho nepreniknuteľnou maskou až do základov a Tessa si nie je istá, či ho ešte dokáže zachrániť bez toho, aby obetovala sama seba. Tessa si uvedomuje, že na to, aby sa pohla vpred, musí bojovať sama za seba. Zvažuje, že odíde do New Yorku, aby tu začala novú životnú kapitolu. Hardin sa vracia do Spojených štátov, aby Tesse povedal, ako veľa preňho znamená, no možno je už príliš neskoro…(Zdroj: Bontonfilm)

 

Nedeľa o 17:30 /DC liga superzvierat/

Superpes Krypto a Superman sú nerozluční priatelia, ktorí zdieľajú rovnaké superschopnosti a bok po boku bojujú proti zločinu v Metropolise. Keď Supermana a zvyšok Justice League unesú, Krypto musí presvedčiť zvieraciu bandu z útulku – psa Acea, prasa PB, korytnačku Merton a veveričku Chipa – aby ovládli svoje nové superschopnosti a pomohli mu zachrániť superhrdinov.(zdroj: Continental film)

 

Nedeľa o 20:00 /Dievčatá z Dubaja/- český dabing

Po erotickom megahite 365 dní prichádzajú naši severní susedia s ďalším sexi filmom, ktorý vás vezme do luxusného a zmyselného sveta plného drahých šiat, prepychových jácht, krásnych žien a hriešne bohatých mužov. Dubajská rozprávka tisíc a jednej noci má však aj svoju odvrátenú tvár. Hlavná hrdinka Emi (Paulina Gałązka) je mladá, ambiciózna žena, ktorá sníva o tom, že raz opustí hranice rodnej krajiny a presadí sa vo veľkom svete. Keď sa jej naskytne príležitosť pracovať v luxusnom eskorte v Dubaji, bez váhania sa jej chopí. Tým sa pre ňu otvorí nový, neznámy svet a s rýchlo nadobudnutými peniazmi sa strmhlavo vrhá do svojho vlastného biznisu s poľskými modelkami, súťažiacimi krásy, herečkami a celebritami, ktoré majú robiť luxusné spoločníčky bohatým arabským šejkom. Dievčatá sa tak dostávajú do sveta, v ktorom je možné všetko a ktorý si bežný smrteľník nedokáže ani predstaviť. Tento svet plný zlatého lesku, luxusných módnych značiek, sexu a tučných bankových kont im však čoskoro ukáže aj svoju pravú, temnú stránku. (zdroj: Bontonfilm)

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke: http://www.kino.sala.sk/