Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.07.2021 - 14:52  //  aktualizácia: 15.07.2021 - 14:58  //  zobrazené: 1857

Ďalší protest za výstavbu obchvatu

Dnes 15. júla 2021 sa na iniciatívu občanov bude konať ďalší protest na podporu výstavby obchvatu. Po tom, ako sme sa minulý týždeň dozvedeli, že Slovenská správa ciest zrušila verejné obstarávanie na obchvat mesta Šaľa sa cítime oklamaní týmto rozhodnutím a preto budeme podporovať všetky aktivity spojené s výstavbou obchvatu. Protest sa uskutoční od 16-tej hodiny v autách pomalou jazdou.

Mesto Šaľa využije všetky možné legitímne prostriedky, ktoré by mohli napomôcť k tomu, aby výstavba obchvatu začala čo najskôr. Šaľa potrebuje obchvat. Vyše 28 000 áut, ktoré dennodenne prejdú našim mestom, zanechávajú po sebe dôsledok v podobe nepriaznivého stavu mosta, ktorý spája Šaľu a mestskú časť Veča. Zo Správy z diagnostiky vozovky mosta zo dňa 7. októbra 2020 je jednoznačné, že šaliansky most postavený v roku 1977, je vo veľmi zlom stavebnotechnickom stave.

O stanovisko k výstavbe obchvatu sme požiadali aj Záchrannú zdravotnú službu, ktorá jednoznačne potvrdila, že by obchvat mesta Šaľa ušetril čas dojazdu k pacientom nášho mesta. Ide o situácie, kde je každá sekunda dôležitá, a preto aj záchranné zložky považujú výstavbu obchvatu za jednu z hlavných priorít.

Informácie o zrušení verejného obstarávania na obchvat mesta Šaľa nájdete tu:

https://sala.sk/clanok/ssc-zrusila-verejne-obstaravanie-na-obchvat-mesta-sala

(DH)