Domov   >  Kino
publikované: 03.02.2020 - 13:31  //  aktualizácia: 03.02.2020 - 15:44  //  zobrazené: 1866

Február v našom kine

Prvý februárový víkend je za nami a čo prinesú najbližšie dni do nášho kina? 
Čítajte a všetko sa dozviete! 

 

SVIŇA 
6. 2. 2020 - 20:00
9. 2. 2020 - 18:00 + po filme bude beseda s tvorcami filmu

Nezabiješ, nezosmilníš, nepokradneš. Film Sviňa bol nakrútený na základe rovnomenného knižného bestselleru spisovateľa Arpáda Soltésza. Odohráva sa vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, organizovaného zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí. Krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu, aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa boh peňazí neštíti ani vraždiť? Scenár a réžiu filmu mali v rukách dve výrazné osobnosti slovenského filmu Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann. Prečo sa rozhodli spoločne vytvoriť takýto emočne intenzívny film? „Umenie možno nemá moc zmeniť svet, ale máme stále slobodu vysmiať sa ľudskej hlúposti,” povedala Mariana Čengel Solčanská. „Sviňa je film, cieľom ktorého nie je súdiť či nebodaj odhaľovať utajované skutočnosti, ale priniesť dobrý divácky zážitok,” hovorí Rudolf Biermann, “Napínavý akčný film, kde uvidíte skvelé herecké výkony, výborné drsné dialógy inšpirované životom.”
Trailer k filmu:

 

LABKOVA PATROLA: PRIPRAVENÍ POMÁHAŤ A ZACHRAŇOVAŤ!
8. 2. 2020 - 16:00

Už žiadny plač a žiadny priek, patrola má na všetko liek! Labková patrola sa vracia do kín a tento raz sa vám partička psích záchranárov na čele s chlapcom Ryderom predstaví v špeciálnom pretekárskom filme. V Adventure Bay sa schyľuje k veľkolepým automobilovým pretekom a kamaráti Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye pomáhajú s prípravami. Labky spolu vytvoria servisný tím pre svojho obľúbeného pretekára a tešia sa, že mu pomôžu zvíťaziť. Problém nastane, keď sa ich šampión nešťastnou náhodou zraní a nemôže šoférovať. Odvážnych psíkov však len tak niečo neprekvapí, sú vždy pripravení pomáhať a zachraňovať. Pre Labkovú patrolu nie je žiadna úloha príliš ťažká, žiadna misia nesplniteľná. Za volant sa teda posadí Marshall, šliapne na plyn a spolu s ostatnými kamarátmi predvedie v kinách skvelú, zábavnú jazdu. Pretekársky diel doplnia dve najnovšie epizódy, v ktorých si „labkáči“ budú musieť poradiť s obrovským odtrhnutým balónom a čaká ich aj jedno pavúčie dobrodružstvo. Úloh je viac než dosť, takže, labky, hor sa do akcie! Požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma, letecká záchranárka Skye a pochopiteľne Ryder sú detským fenoménom súčasnosti. Prvé uvedenie ich dobrodružstiev v kinách v roku 2019 malo prekvapivo veľký úspech u nás aj vo svete, pre mnohé deti znamenala Labková patrola vôbec prvý výlet do kina a premiérový zážitok z veľkého plátna. Detskí diváci aj ich rodičia tak už netrpezlivo čakajú, kedy sa na plátna kín dostanú ďalšie príbehy odvážnych šteniatok.
Trailer k filmu:

 

ATTILA
8. 2. 2020 - 17:30

Dokumentárny film s názvom Attila sleduje a mapuje celoživotný príbeh športovca a novodobej slovenskej hviezdy Attilu Végha. Zachytáva najdôležitejšie kapitoly jeho života od skorého detstva do súčasnosti. Z rozprávania rodiny, blízkych, priateľov, kolegov, športovcov, umelcov, spevákov, súperov a tiež nikdy nezverejnených archívnych záberov môže divák nahliadnuť do jeho života a sledovať kroky, ktoré ho priviedli k úlohe MMA zápasníka, hoci na ňu v detstve nemal mnoho predpokladov. Príbeh svetového šampióna mapuje tiež cestu skromného chlapca z Gabčíkova až na uznávaný MMA trón v USA. Film konfrontuje jeho doterajšiu kariéru a odhaľuje jeho prehry i víťazstvá z doteraz nevideného uhla - zo zákulisia. Zaujímavým aspektom je sledovanie vývoja športu MMA ako takého, ktorý je aktuálne najdynamickejšie sa vyvíjajúcim športom na svete. Príbeh Attilu je príbehom driny, odhodlania, sily, ale taktiež príbehom priateľstva, ktoré pretrváva po celý život. V pripravovanom dokumente uvidí divák nielen športovú kariéru, ale taktiež boj so životom samým a boj o možnosť športovú kariéru vôbec mať. Film ukáže vlny úspechov, ale aj na vlny prehier a zúfalstva. A v neposlednom rade zobrazí prípravu na zápas storočia proti Karlosovi „Terminátorovi“ Vémolovi.
Trailer k filmu:

 

VTÁKY NOCI A FANTASTICKÝ PREROD JEDNEJ HARLEY QUINN
8. 2. 2020 - 20:00

Vo filme Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn rozpráva hlavná hrdinka svoj prekvapivý príbeh tak, ako to vie len ona. Keď sa v Gothame jeho najnechutnejšie sebestredný zločinec Roman Sionis a jeho horlivá pravá ruka Zsasz zamerajú na dievča menom Cass, mesto počas jej hľadania okamžite prevrátia hore nohami. Cesty štyroch svojských žien - Harley, Huntress, Black Canary a Renee Montoya – sa pretnú a ony nemajú na výber. Musia sa spojiť, aby zločinca porazili.
Trailer k filmu:

 

VEĽKÉ ŽELANIE
9. 2. 2020 - 16:00

V malom mexickom mestečku Santa Clara , kde sa duchovia vracajú raz ročne na Deň mŕtvych, žije šestnásťročná Salma, ktorá nikdy nepoznala svojich rodičov. Keď sa na nich pýta, dostáva stále tú istú odpoveď – že ju jej rodičia opustili. Salma ,ktorá nechce tomuto uveriť, hľadá odpoveď na tento fakt, neprestáva pátrať po odpovedi, a hľadá aj informácie, ktoré by jej priblížili identitu jej rodičov. Neustále zisťuje, pýta sa a neprestáva . … Až do tej doby, pokiaľ sa jej do rúk dostane zvláštna kniha plná príbehov a kúziel. Čarovná kniha by mohla byť chýbajúcim článkom k objasneniu tajomstva jej rodiny. Vďaka knihe sa Salma rozhodne podniknúť dobrodružnú cestu za tajomstvom jej rodičov. Na túto dobrodružnú cestu sa k nej pripoja jej odvážni a udatní priatelia Jorge a Pedro. Nájde Salma všetky indície odkazujúce k rodinnej minulosti? Podarí sa jej vypátrať históriu jej rodičov, prípadne sa s nimi stretnúť?
Trailer k filmu:

 

Viac informácií o programe nájdete na http://www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!