Domov   >  Kultúra
publikované: 05.06.2020 - 08:18  //  aktualizácia: 05.06.2020 - 08:20  //  zobrazené: 1714

Filmy si už môžete pozrieť nielen z gauča, ale aj v šalianskom kine

Šalianske kino bolo od marca kvôli šíreniu ochorenia COVID-19 zatvorené. Filmoví fanúšikovia mali možnosť prostredníctvom projektu KINO Z GAUČA nahliadnuť do virtuálneho kina a vychutnať si jedinečné filmy domácej i svetovej kinematografie z pohodlia domova. V týchto dňoch sa kino už rozbieha a filmy si budete môcť užiť nielen z gauča ale priamo v šalianskom kine.

V kine treba samozrejme aj naďalej dodržiavať prísne hygienicko-epidemiologické opatrenia, ako dodržovať dvojmetrový odstup, dodržovať šachovnicové sedenie a použiť pri vstupe dezinfekčné prostriedky. Počas celého filmu je potrebné mať zakryté horné dýchacie cesty rúškom alebo šatkou a počas filmu je naďalej zakázané jesť a piť. Medzi jednotlivými predstaveniami sa dezinfikujú sedačky, kľučky a priestory kina.

Lístky sa momentálne dajú zakúpiť len na pokladni. V prípade, že sa do kina vyberie rodina s deťmi, nemusia dodržať šachovnicové sedenie a môžu členovia rodiny sedieť vedľa seba.

Ponuka filmov v kine sa postupne rozbieha a distribučné spoločnosti už taktiež pomaly uvoľňujú lepšie filmy. V šalianskom kine sa premieta každú stredu, štvrtok, sobotu a nedeľu o 20.00 hod. a v piatok o 18.00 hod. Piatok sa premieta pre deti.

(DH)