Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 01.05.2016 - 08:04  //  aktualizácia: 02.05.2016 - 12:56  //  zobrazené: 1643

FK Slovan Duslo Šaľa - AFC Nové Mesto n/V 1:3 (1:3)

Slovan Duslo Šaľa – AFC Nové Mesto n/V  1:3 (1:3)                                                                    
Duslo doma opäť nebodovalo

Tréner domácich Pavol Bartoš (52 rokov) oslávil cez víkend narodeniny, ale jeho zverenci mu k nim  darček v podobe troj bodového zisku nepridali.                                                                      Hostia, ktorí sú v tabuľke o udržanie vysoko hrajú v pohode a už v úvode sa dostali do príležitosti Kurtinom. Chemici odpovedali strelou Karima, ale Belic bol pozorný. Aj keď šancu nebezpečného Kurtina vzápätí zneškodnil Bačík, mohlo ísť do vedenia Duslo. V 15. minúte hlavička Liptáka minula o milimetre Belicovú svätyńu, rovnako ako ďalšia hlavička Čeredničenka. Ten sa však v 24. minúte tešil, keď po „českej uličke“ Sedláka obišiel aj vybiehajúceho Belica a vsietil vedúci gól domácich. Chemici mali aj ďalšie strelecké príležitosti, ale v závere polčasu prišiel „výbuch“ v defenzíve. Najskôr v 35. minúte šiel zbytočne do súboja s M. Šebekom brankár Bačík a z nariadeného pokutového kopu sa Lukáš Šebek nemýlil a vyrovnal. Domácich mohol dostať do vedenia kapitán Sedlák, ale trestali hostia. V 43. minúte chybu v strede obrany využil Martin Šebek a dostal AFC do vedenia. Kalich horkosti vypili domáci do dna v poslednej minúte, keď nepresný arbiter nariadil ďalší pokutový kop, ktorý Lukáš Šebek  opäť premenil a získal dvojgólové vedenie pre hostí.                                                                                                   Po obrátke mali gól na kopačke Karim s Valachovičom, ale v koncovke im zvlhol pušný prach. Šanca na možný zvrat v dueli nastal ešte pre Duslo po hodine hry, keď v priebehu dvoch minút videl Egri dve žlté a zároveň aj červenú kartu a porúčal sa pod sprchy. V presilovke dostali domáci AFC pod tlak, vypracovali si aj dobré strelecké príležitosti, ale skúsený brankár Belic potvrdil, že je oporou. Tutovku z malého vápna spálil Lipták a keď sa gólom neskončili ani strely Valachoviča a Hercega domáci si pripísali do kolonky prehier  už pätnásty zápis.                                                              

góly: 24. min. Čeredničenko – 35. min. L. Šebek (11 m), 43. min. M. Šebek, 45. min. L. Šebek (11 m);  Pred 156 divákmi  rozhodoval: Ihring; ŽK: Bačík, Mikuš, Sedlák – Egri, Šupka, M. Šebek; ČK: 60. min. Egri po druhej žltej karte.                                

ŠAĽA: Bačík - Galbavý,  Cisár, Václav (75. Herceg), Ďatko - Mikuš, Čeredničenko (75. M. Kochan),  Karim, Lipták - M. Sedlák (80. Zahranyčnij),Valachovič.                                                                            
Tréner Pavol Bartoš: „Viac ako pol hodinu sme hrali veľmi dobrý futbal, ktorý sme aj pretavili do vedúceho gólu. V ďalšom priebehu sme sa však nevyvarovali chýb v defenzíve a v priebehu desiatich minút v závere polčasu sme tri krát inkasovali, z toho dva krát z pokutového kopu. Aj po obrátke sa chlapci snažili streliť kontaktný gól, ale napriek tomu, že sme si vypracovali dostatok dobrých streleckých príležitostí do čierneho sme už netrafili a preto sme ani nebodovali.“

Ďalšie stretnutia skupiny o udržanie: Dunajská Lužná - Senec 1:1; Trnava „B“ – Ban. Bystrica 1:0.                                                                                                                             

Tabuľka o udržanie: 1. Banská Bystrica 32:28 – 42 bodov, 2. Nové Mesto n/V  31:29 – 40 bodov,  3. Trnava „B“  27:29 – 36 bodov, 4. Dunajská Lužná 31:39 – 36 bodov, 5.  Šaľa 26:50 – 26 bodov,  6. Senec 30:48 – 22  bodov.

Poznámka: Na základe rozhodnutia ŠTK SFZ je TJ Iskra Borčice (odhlásilo sa zo súťaže) prvým zostupujúcim mužstvom z druhej ligy západ – ročník 2015/2016, ich výsledky z nadstavby boli anulované.
                                                                               JOZEF SLENÁR