Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 23.09.2022 - 07:33  //  aktualizácia: 25.09.2022 - 15:46  //  zobrazené: 1127

Hádzanári HŠK Legends úspešní v zahraničí

Hádzanári HŠK Legends úspešní v Česku

Generálkou mládežníckych hádzanárskych žiackych nádejí šalianskeho HŠK Legends (prípravka a kolektív starších žiakov) pred prvým kolom majstrovských hádzanárskych súťaží ročník 2022/2023 bol štart na kvalitne obsadenom medzinárodnom trojdňovom turnaji chlapcov „Hádzanársky festival Lovosice 2022“, na ktorom štartovalo v oboch kategóriách po 24 kolektívov z Česka, Nemecka,  a Slovensko zastupovala výprava mladého šalianskeho klubu HŠK Legends.  

„ K výbornej organizácii medzinárodného podujatia hovorí bývalá opora šalianskeho Slovan Duslo a trénerka starších žiakov Janette Pálová prispeli aj perfektné propozície turnaja, ktoré umožnili jednotlivým zúčastneným kolektívom  odohrať podľa úspešnosti v základnej skupine 7 – 10 kvalitných súťažných duelov, kvôli čomu sme aj my na Ústecko cestovali “

Prípravka siahala na medailu

Šalianska prípravka HŠK Legends, ktorá  sa v minulom roku môže hrdiť slovenským primátom štartovala v Lovosiciach v „C skupine“,  kde na ňu čakalo 5 protivníkov vrátane najväčšieho favorita, ktorým boli  mladé nádeje Extraligového Jičína. HŠK Legends dosiahol nasledovné výsledky (poznámka. do štvrťfinále postúpili z každej zo 4 skupín dva najlepšie kolektívy).

Skupina „C“:  ŠAĽA: Velké Měziříči „B“ 33:16; Jičín 8:26; Kostelec n/L 25:12; Děčín 23:19; Praha Vršovice 36:8.

Tabuľka „C“ skupiny: 1. Jičín – 10 bodov; 2. Legends ŠAĽA  125:81 - 8 bodov; 3. Velké  Měziříči „B“ – 6 bodov; 4. Děčín – 4 body; 5. .Kostelec n/L – 2 body; 6. Praha Vršovice – 0 bodov.      

Štvrťfinále: Šaľa – Hostivice 25:15; semifinále:. Šaľa - Velké Měziříči „A“ 19:24; zápas o 3. miesto: Šaľa – Lovosice  13:16.  

Hádzanársku prípravku HŠK Legends Šaľa, ktorú vedie bývalá československá reprezentantka a najlepšia strelkyňa Slovenskej reprezentácie Katarína Dubajová  na hádzanárskom festivale v Lovosiciach reprezentovali: Artúr Bunney, Sebastián Lencsés, Maximilián Mihalovič, Timotej Šléger, Matej Daniš, Sebastián Benkovič, Lukáš Kuka na obr., ktorý bol vyhodnotený organizátormi v tejto kategórii za najbojovnejšieho hráča turnaja,... nakoniec obsadili v konkurencii 24 mužstiev z troch štátov štvrté miesto.    

+ + +

Starších žiakov opustilo šťastie.

Medzi úspešných reprezentantov Šalianskeho regiónu sa radí aj kolektív starších žiakov HŠK Legends, ktorí ešte v minulom roku reprezentovali na Slovenskom šampionáte v mladšej kategórii a stali sa vicemajstrami Slovenska. V Lovosicioach štartovali v základnej časti v „D“ skupine, kde zohrali taktiež päť súťažných duelov, z ktorých zverencov trénerky Janetty Pálovej (poznámka: bývalá úpešná hráčka HK Slovan Duslo Šaľa) v dvoch dueloch opustila šťastena, keď ich prehrali o gól, obsadili v skupine„až“ tretie  miesto a boj o finále sa im vzdialil.

Výsledky HŠK Legends Šaľa v skupine „D“:

Hranice na Morave 17:10; Děčín 14:11;  BSV Magdeburg 12:13; České Budéjovice 17:10; Hostivice 15:16.  

Tabuľka „D“ skupiny: 1. BSV Magdeburg - 10 bodov; 2. HC Hostivice – 8 bodov; 3. Legends ŠAĽA  75:60 – 6 bodov; 4. Děčín – 4 body; 5. České Budějovice – 2 body; 6. Hranice na Morave – 0 bodov.  

Zápasy v skupine o  9. – 12.  miesto: Legends Šaľa – HCB Karviná 14:8; Šaľa – HC Náchod 12:13.  

Kolektív starších žiakov HŠK Legends Šaľa, ktorí  nakoniec obsadil 10. miesto  v Lovosiciach reprezentovali: Patrik Šíma, Jakub Jašík, Oliver Klajman, Jakub Kuka, Patrik Pogran, Jakub Sklenár, Tomáš Rehák, Adam Kováč,  Libor Lencsés, Jakub Turányi, Michal Daniel Kováč, Oliver Tóth.  

„ Pre chlapcov, s ktorými sme vďaka rodičom, sponzorom a podporovateľom nášho klubu povedala po turnaji trénerka Katarína Dubajová prežili v Lovosiciach príjemný predĺžený víkend. Bola to pre nich veľká šanca nabrať ďalšie skúsenosti v zápasoch s kvalitnými súpermi, v ktorých sme nesklamali, videi sme aj kvalitu v podaní hráčov Českej Extraligy FCC Lovosice – Talent Plzeň v majstrovskom zápase a  na viac to bola pre nich aj dobrá príprava pred majstrovskými súťažnými bojmi“.

Predpoklady skúsenej trénerky sa aj naplnili, keď oba kolektívy HŠK Legends v prvom kole nového ročníka na domácej palubovke „rozdrvili“ svojho súpera DAC Dunajská Streda.  Mladší žiaci (prípravka) vyhrala o 15 gólov (29:14) a starší žiaci dokonca o 25  gólov v pomere 45:20, čo sa ráta.  
                                                                                               
                                                       JOZEF SKLENÁR              

Foto archív HŠK Legends
č. 1: najbojovnejší hráč turnaja hráč  HŠK Legends Lukáš Kuka.
č. 2: kolektív starších žiakov HŠK Legends  so Janettou Pálovou
č. 3: úspešný kolektív najmladších šalianskych reprezentantov. s trénerkou Katarínou Dubajovou.