Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 22.12.2020 - 15:15  //  aktualizácia: 22.12.2020 - 15:16  //  zobrazené: 2014

Jedenásť tried ZŠ J. C. Hronského v Šali pripravilo vianočné vystúpenia online

V Základnej škole (ZŠ) Jozefa Cígera Hronského v Šali vymysleli nápad, ako pred vianočnými sviatkami potešiť rodiny žiakov. „Týždeň pred Vianocami organizujeme tradičné vianočné vystúpenia. Keďže tento rok nám mimoriadna situácia ich organizovanie neumožnila, rozhodli sme ich nacvičiť v škole, natočiť na video a rodičom ich predstaviť online,“ hovorí jedna z učiteliek Jana Nosková. 

„Do tejto aktivity sa zapojilo celkom jedenásť tried a štyri oddelenia školských klubov,“ uviedla Nosková. S nácvikom triednych vystúpení, v ktorých deti ukázali svoju šikovnosť a radosť z možnosti potešiť svojich blízkych, začali žiaci prvého stupňa spolu s učiteľmi a vychovávateľkami v novembri. Svoje diela predstavili tento týždeň na webstránke a YouTube kanáli školy.  / https://zskrsala.edupage.org/blog/?bid=blog2&aid=6 

„Je to dlhoročná tradícia. Keďže sme ju nechceli prerušiť či zrušiť, riaditeľka Katarína Grznárová prišla s nápadom zorganizovať vianočné vystúpenia detí online," opisuje učiteľka Nosková. Na videách je možné nájsť nielen tradičné vianočné piesne či koledy, ale aj divadlá a ďalšie. ,,Rodičia nám ďakujú, že sme im tak spríjemnili prípravu na tohtoročné Vianoce," dodala. 

V ZŠ J. C. Hronského v predvianočnom období patrí medzi tradície organizovanie dielní pre žiakov 1. aj 2. stupňa a vianočných vystúpení žiakov 1. stupňa. Obe aktivity sú u žiakov i rodičov veľmi obľúbené. Počas vianočných dielní si deti vytvárajú vianočné vence, ikebany, pohľadnice, vyrábajú vianočné ozdoby, darčeky či pečú medovníky. Osobitnou časťou je tiež výzdoba tried i samotnej školy.

ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali