Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.06.2020 - 13:36  //  aktualizácia: 24.06.2020 - 13:40  //  zobrazené: 2325

Karol Kučera sa prišiel pozrieť na stav šalianskej plavárne

Šaľu v týchto dňoch navštívil splnomocnenec vlády pre mládež a šport a zároveň bývalý profesionálny tenista Karol Kučera. Zaujímal sa o to, v akom stave je momentálne šalianska plaváreň. Vedenie mesta splnomocnenca vlády upozornilo na to, aká je plaváreň pre naše mesto dôležitá, keďže patrí medzi šesticu plavární na Slovensku, ktorá disponuje 50 metrovým bazénom. Okrem toho je miestom príprav mladých budúcich talentov a ročne ju navštevuje takmer 46 000 plavcov. ,,Rekonštrukciu strechy šalianskej plavárne plne podporujem. V rámci návštevy som sa zaujímal aj o ďalšie športové aktivity v meste. Veľmi nás zaujíma aj stav telocviční na základných školách a celkovo ako šport v Šali funguje. V tejto dobe je potrebné ale riešiť to najdôležitejšie, a to krytú plaváreň,“ hovorí splnomocnenec vlády pre mládež a šport Karol Kučera.

Vedenie mesta Šaľa už v najbližších týždňoch očakáva, že budú na účet mesta pripísané finančné prostriedky v sume 1 075 000 eur, ktoré ešte vo februári vláda schválila mestu na opravu strechy šalianskej plavárne. Mesto je potom pripravené okamžite konať ďalej. ,,Pevne veríme, že sa nám k finančným prostriedkom podarí čo najskôr dostať a začneme s rekonštrukciou strechy. Veľmi si vážim, že pán poslanec a športový reprezentant našej krajiny Karol  Kučera prišiel do nášho mesta. Aj s jeho pomocou sa nám určite podarí dokončiť veci, ktoré máme v meste rozbehnuté a že plaváreň opäť ožije,“ hovorí primátor Šale Jozef Belický.

Vedenie mesta využilo návštevu splnomocnenca vlády pre mládež a šport aj na prezentáciu ďalších športovísk v našom meste.

(DH)