Domov   >  Kultúra
publikované: 18.05.2022 - 18:01  //  aktualizácia: 18.05.2022 - 18:20  //  zobrazené: 1528

Každý sme dieťaťom svojich mám

Druhá májová nedeľa je vždy príležitosťou pripomenúť si, aké dôležité sú pre nás naše mamy. Vedia to vo všetkých denných centrách na území mesta. Uplynulú nedeľu oslávili Deň matiek v Dennom centre č. 1 na Hornej ulici a v stredu sa stretli členovia Denného centra č. 3 vo Veči. Neskutočne sa tešia tomu, že oslavám už nebránia žiadne obmedzenia.

Sála na Hornej ulici znela spevom spevokolu. Nedeľnú atmosféru skrášlilo vystúpenie pravnúčat členky centra. Babičky dojali svojim spevom. Oslávenkyniam zaspievala aj viceprimátorka Danica Lehocká. Ženám sa pekným slovom prihovoril aj viceprimátor Róbert Tölgyesi a tento deň im pripomína kvietok, ktorý si odniesli domov.

„Každý sme deťmi svojich mám. Iba my, ich deti, poznáme ich tlkot srdca aj zvnútra,“ v tomto duchu privítala viceprimátorka Danica Lehocká mamy, babky a ako niektoré dámy z klubu podotkli, aj prababkám ku Dňu matiek aj na oslave v dennom centre vo Veči. Kvietky k sviatku im odovzdali miestny poslanec Miloš Rehák a poslankyňa Anna Torišková. Vedúca Denného centra v mestskej časti Veča Iveta Hučková sa prihovorila prítomným krásnymi slovami. Zdôraznila, aké dôležité je uctiť si svoju mamu ešte kým ju môžeme chytiť za ruku. „Mama je prvým človekom, ktorý nás láskou objal po príchode na svet, ktorý nám ponúkol prvú potravu pre telo i dušu. Ja už mnoho rokov nemôžem na žiadny sviatok zaniesť kytičku mojej mame nikam inam, iba na cintorín. A tak som sa rozhodla, že dnes symbolicky prednesiem báseň Mama od Silvie Kučerkovej, ktorá je pre mňa jednou z najkrajších. Možno jej slová aj vás symbolicky spoja s tou vašou mamou, keď je niekde ďaleko alebo odišla tam, na druhý breh,“ prihovárala sa Iveta Hučková prítomným. Niektorým z nich sa až slzy tisli do očí. Pri tejto príležitosti zanôtil aj spevokol denného centra a vyčarili tak v priestoroch centra skvelú náladu.

(ek, foto: EK, MČ)