Domov   >  Kino
publikované: 09.05.2020 - 15:31  //  aktualizácia: 11.05.2020 - 18:41  //  zobrazené: 2062

Do projektu sa zapojilo aj naše kino

Prevádzkovatelia slovenských kín prichádzajú v čase pandémie nového koronavírusu a s tým súvisiacimi opatreniami s iniciatívou virtuálneho kina. Fanúšikovia filmu si tak môžu vychutnať filmový zážitok z pohodlia domova. Projekt KINO Z GAUČA  z dielne slovenských kinárov má ambíciu preniesť filmovú tvorbu z kinosál do obývačiek a zároveň pomôcť všetkým prevádzkovateľom kín na Slovensku. Do projektu sa zapája aj naše šalianske kino.

Filmoví fanúšikovia majú možnosť nahliadnuť do virtuálneho kina a vychutnať si jedinečné filmy domácej i svetovej kinematografie z pohodlia domova.

Návštevníci virtuálneho kina si budú môcť pozrieť filmy rôznych žánrov, dramaturgia nezabudla ani na detského diváka. „Ponuka filmov je rovnaká pre celé Slovensko. Naďalej komunikujeme s filmovými distribútormi, aby bola ponuka čo najpestrejšia  a každý fanúšik si v nej našiel niečo pre seba,“ hovorí Jozef Jurovec, dramaturg projektu.

Kúpa vstupeniek prebieha prostredníctvom jednotlivých kín, ktoré sa do projektu zapojili. Stačí navštíviť webstránku vášho obľúbené kina, vybrať si film a vstupenku zakúpiť obvyklým spôsobom. Kúpou vstupenky zároveň podporujete vaše obľúbené kino v ťažkých časoch. V prípade, ak chcete vami vybrané kino podporiť ešte viac, vstupenky môžete zakúpiť v neobmedzenom množstve. 

Po zakúpení vstupenky vám príde na vami zadaný mail kód, ktorý je možné použiť iba raz a na konkrétny film. Vstup do virtuálnej sály je na webe www.kinozgauca.sk
„Navštíviť virtuálne kino sa môžete rozhodnúť aj na poslednú chvíľu, predaj vstupeniek na film končí pol hodinu po začiatku premietania,“ informuje Maroš Sollár, prevádzkovateľ predajného systému.

Sledovanie filmu prebieha podobne ako pri návšteve kinosály. „Zážitok z veľkého plátna síce do obývačiek preniesť nevieme, čo však ostáva zachované je, že stream začne presne vo vopred danom čase, film zároveň nie je možné stopnúť, ani si ho pretočiť,“ doplnil Jozef Jurovec.

Kino DK Šaľa sa rozhodlo zapojiť do tohto projektu a tak už na našej webovej stránke (http://www.kino.sala.sk) nájdete aktuálny program a môžete si zakúpiť vstupenku do kina. Lístky si kupujete akoby na konkrétne miesta, avšak film si vychutnáte z pohodlia svojho domova. 
Všetky dôležité informácie o tom, ako to funguje nájdete na http://www.kino.sala.sk/klient-393/kino-130/stranka-3388 a na https://kinozgauca.sk/

ĎAKUJEME ZA VAŠU PRIAZEŇ A PODPORU!