Domov   >  Kino
publikované: 12.08.2019 - 11:00  //  aktualizácia: 12.08.2019 - 12:32  //  zobrazené: 2994

Európske filmy budú počas leta každú stredu za 1€!

Asociácia slovenských filmových klubov sa rozhodla tento rok sprístupniť mnohé famózne európske filmy pre čo najširšiu verejnosť a dala k dispozícii filmy za vstupné 1€.

 

My, v Kine DK Šaľa, sme sa chopili tejto príležitosti a každú stredu počas mesiacov júl a august budeme premietať európske filmy rôzneho žánru, pričom vstupné na film bude len 1€!

 

Veríme, že sa nám podarí pritiahnuť do nášho kina viac ľudí a tí budú odchádzať z kina s pocitom, že si pozreli dobrý film, že sa zasmiali, alebo aj posmrkali, že im niektoré filmy otvorili oči, niektoré možno prekvapili. 

 

Asociácia slovenských filmových klubov je občianske združenie. Je najväčším distribútorom artovej kinematografie, titulov zlatého fondu svetovej kinematografie, súčasnej slovenskej a českej hranej, dokumentárnej a animovanej tvorby na Slovensku. Dramaturgia výberu filmov má svoje kritériá, ktorými sú predovšetkým umelecká a estetická hodnota filmového diela. Každý rok distribuuje ASFK do kín okolo 35 filmov. Klubotéka ASFK obsahuje viac ako 500 titulov.

Asociácia slovenských filmových klubov sídli v Bratislave. Vznikla v roku 1993 ako výsledok potreby rozšírenia a zastrešenia klubového filmového hnutia na Slovensku. Autorom tejto myšlienky a zakladateľom ASFK je Peter Dubecký. V čase vzniku ASFK združovala 28 aktívne pracujúcich filmových klubov na Slovensku, do roku 2019 ich počet vzrástol na 60.

Od roku 1995 je ASFK riadnym členom Medzinárodnej federácie filmových klubov (FICC) so sídlom v Paríži. Je aj členom Únie filmových distribútorov Slovenskej republiky a od roku 2008 je súčasťou Stredoeurópskej federácie filmových klubov.

Ako etablovaná spoločnosť distribuujúca európske a artové filmy ASFK pravidelne získava podporu z európskych podporných fondov EURIMAGES a MEDIA. Projekty ASFK podporuje aj Audiovizuálny fond, Slovenský filmový ústav, Slovenská asociácia producentov v audiovízii, Visegrad Fund, Poľský inštitút v Bratislave, České centrum v Bratislave a mnohé ďalšie inštitúcie.

Asociácia slovenských filmových klubov každý rok vydáva  Preukaz filmového klubu, ktorý je distribuovaný do všetkých klubov registrovaných v ASFK a jeho cena je 5 eur a platí počas jedného kalendárneho roka.

Preukaz filmového klubu garantuje zľavu vo všetkých FK v Slovenskej a Českej republike a zľavu na vybraných festivaloch na Slovensku, v Česku a v Poľsku.

Vďaka preukazu FK môžete nakupovať so zľavou aj v predajni KLAPKA.sk.


A aké filmy budeme premietať?
Tak čítajte a pozerajte: 

 

3. 7. 2019 - STUDENÁ VOJNA

Vášnivý príbeh lásky odohrávajúci sa na pozadí Studenej vojny.

V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu. Studená vojna získala nejedno ocenenie, medzi inými aj Cenu za najlepšiu réžiu na festivale Cannes 2018. 
Trailer k filmu:

 

10. 7. 2019 - KÝM NÁS SVADBA NEROZDELÍ

Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámočku zo 17. storočia, úplne si to hovorí o nejaký prúser. A keď sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom.
Nová komédia od režisérov filmu Nepodplatiteľní, ktorej inšpiračný zdroj môžeme hľadať napríklad u argentínskych Divokých historiek, poteší srdce každého, aspoň trochu škodoradostného diváka.
Trailer k filmu:

 

17. 7. 2019 - CLIMAX

Jeden z najkontroverznejších režisérov súčasnosti v jeho najnovšej snímke sleduje skupinu dvadsiatich tanečníkov, ktorých čaká trojdňové skúšanie v starej škole uprostred lesa. Tu urobia jednu poslednú párty s veľkou misou sangrie. Atmosféra rýchlo naberá na obrátkach, zjavne sú omámení drogami, hoci nevedia kto alebo kedy im drogy dal. Netreba veľa a ich stav vyvrcholí neurózami a psychózami, ktoré len znásobuje elektrizujúci rytmus hudby. Kým niektorí z nich sa vznášajú, iní prepadajú do pekiel...
Trailer k filmu:

 

24. 7. 2019 - FOXTROT

Zámožný telavivský manželský pár sa dozvie, že ich jediný syn zomrel pri výkone vojenskej služby. Príbeh pokračuje v retrospektívnych obrazoch, z ktorých sa dozvieme, čo presne mladý muž spolu s ďalšími štyrmi vojakmi zažil na pohraničnom kontrolnom stanovisku. Záver príbehu, odohrávajúci sa šesť mesiacov po tragickej udalosti, je opäť vyhradený rodičom. Silná a nekompromisne realistická dráma vyvolala ostrú kritiku izraelskej vlády, v ktorej boli tvorcovia obvinení z protiizraelských postojov. Napriek tomu film získal osem národných ocenení, a to aj za najlepší film a réžiu. Pri svetovej premiére v Benátkach získal Veľkú cenu poroty.
Trailer k filmu:

 

31. 7. 2019 - RODINNÉ ŠŤASTIE

Víťazný film MFF Karlovy Vary je príbehom o rodinnom stretnutí, ktoré so sebou prináša množstvo zábavných, ale aj dramatických momentov.
Trailer k filmu:

 

7. 8. 2019 - BEATRICE

Claire žije podľa pravidiel. Pracuje ako pôrodná asistentka a svoj život zasvätila službe ostatným. Lenže pôrodnicu, kde pracuje, čoskoro zatvoria. A do toho sa znovu objavuje Béatrice, bývalá milenka jej mŕtveho otca, vrtošivá a sebecká žena, ktorá je jej pravým opakom.
Trailer k filmu:

 

14. 8. 2019 - STRIEDAVÁ STAROSTLIVOSŤ

Rozpad manželstva pre násilného otca a boj o opatrovníctvo, uprostred ktorého je dvanásťročný syn. Snímka ukazuje, že domáce násilie nie je jednoduché, že to nie je niečo čo príde a odíde. Musíte byť stále v strehu. Človek, ktorý vás ohrozuje, vás nechce nechať len tak odísť. A ak s ním máte syna, stáva sa jeho najväčšou zbraňou. Pri boji o opatrovníctvo stojí vaše svedectvo proti jemu. A sudkyňa nemusí rozhodnúť vo váš prospech.
Trailer k filmu:

 

21. 8. 2019 - MANIFESTO

Snímka Manifesto režiséra Juliana Rosefeldta skladá hold premenlivej tradícii a literárnej kráse umeleckých manifestov a zároveň kriticky skúma rolu umelca v dnešnej spoločnosti. Čerpá z textov písaných futuristami, dadaistami, členmi hnutia Fluxus, suprematistami, situacionistami, vyznávačmi hnutia Dogma 95, príslušníkmi ďalších umeleckých skupín a tiež z úvah jednotlivých umelcov, architektov, tanečníkov a filmárov. Zostrihal a znovu poskladal trinásť koláží, ktoré pojednávajú o umeleckých manifestoch a skrz objektív kamery podávajú myšlienky tvorcov, ako sú Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevič, André Breton, Sturtevant, Sol LeWitt, Jim Jarmusch a ďalší. Tieto „nové manifesty“ sa potom prostredníctvom držiteľky Oscara Cate Blanchett premieňajú v modernú výzvu k akcii. Herečka sa tu prevteľuje do trinástich rôznych postáv.
Trailer k filmu:

 

28. 8. 2019 - TIESŇOVÉ VOLANIE

Napínavý, seversky chladný psychothriller, v ktorom bývalý policajt bojuje s časom, aby zachránil unesenú ženu. 
Asger Holm, bývalý policajt, ktorému bola pridelená služba na tiesňovej linke, odpovie na volanie od unesenej ženy. Keď je hovor náhle prerušený, začína po žene a jej únoscovi pátrať. S telefónom ako jediným nástrojom, obklopený stenami kancelárie vstúpi Asger do pretekov s časom, aby zachránil ohrozenú ženu. Zločin, ktorý odkrýva, je však omnoho väčší, ako sa na začiatku mohlo zdať. Jeden z najsľubnejších tvorcov novej dánskej filmovej generácie, režisér Gustav Möller, v svojom prvom celovečernom filme ocenenom na filmovom festivale Sundance Cenou divákov za najlepší zahraničný film, experimentuje s ľudskou predstavivosťou, zmyslami, strachom a presvedčením, že najsilnejšie filmové momenty, sú tie, čo nevidíte.
Trailer k filmu:

 

 Tešíme sa na vás!