Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 15.05.2023 - 11:35  //  aktualizácia: 15.05.2023 - 12:10  //  zobrazené: 602

Kolkári príjemne prekvapili

Je 15.4.2023 a pred šalianskymi kolkármi posledná prekážka pred postupom do I. kolkárskej ligy západ. Na postup stačí jeden bod za remízu. Naši hráči nechcú pripustiť prekvapenie a sústredeným výkonom jednoznačne vyhrávajú 7 : 1 a pomerom zvalených kolov 3150 ku 2949. Po poslednom hode vypukla nefalšovaná radosť, veď na tento okamih sme čakali dlhé štyri roky. Na postupe sa podieľali Branislav Bol, Richard Tóth, Andrea Krišková, Václav Bol, Miroslav Moravanský, Karol Tóth, Jozef Baboš, Peter Devát a Ladislav Mitošinka. Ťahúňmi družstva boli hlavne prví traja menovaní, ktorí stabilnými a vyrovnanými výkonmi počas celého súťažného ročníka sa výraznou mierou podieľali na skvelom úspechu. Svedčí o tom i fakt, že všetci traja, v spomenutom poradí, sa umiestnili v prvej desiatke najlepších hráčov s najvyšším priemerom zvalených kolov celého ročníka a to na 2.,3. a 9. mieste z celkového počtu 99-tich hodnotených hráčov, čo samozrejme neznižuje prínos ostatných menovaných hráčov na dosiahnutom skvelom výsledku.

Rezervné kolkárske družstvo obsadilo v konkurencii šiestich družstiev III. ligy Nitrianskeho kraja III. miesto. Svojimi výkonmi potvrdili progres oproti predchádzajúcim ročníkom a dali nádej, že kolkársky šport v Šali má perspektívu následného rastu. Počas súťažného ročníka 2022/2023 sa v družstve vystriedali hráči - Lukáš Pálka, Ladislav Máhr, Luboš Hanbálek, Július Bačo, Rozália Szomolaiová, Daniel Meluš, Štefan Šenkár a na začiatku súťaže Andrea Krišková.

????V dňoch 29.4.2023 a 30.4.2023 sa uskutočnili v Podbrezovej Majstrovstvá Slovenska v kolkoch kategórie U18. Majstrovstiev sa za náš oddiel zúčastnila hráčka Andrea Krišková. Už v úvodný deň výkon 578 zvalených kolov stačil na postup do finálového kola z druhého miesta. Vo finále svoj výkon ešte vygradovala a s vynikajúcim výsledkom 592 kolov finálovú súťaž vyhrala. Súčtom 1170 kolov a výkonom 592 kolov vo finálovaj časti sa stala dvojnásobnou majsterkou Slovenska. Neostáva mi nič iné ako úprimná gratulácia. Pri tejto príležitosti je nutné poďakovať hráčovi nášho oddielu pánovi Karolovi Tóthovi za podporu a rady počas oboch súťažných dní, ktoré poskytoval našej hráčke.

 

VV kolkárskeho oddielu

TJ Slovan Duslo Šaľa