Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 26.11.2021 - 14:03  //  aktualizácia: 26.11.2021 - 14:18  //  zobrazené: 3119

Kolumbárium je hotové

Dve urnové steny už stoja na mestskom cintoríne v Šali. Disponujú celkovo 48-mi schránkami. Cena za prenájom urnovej schránky zatiaľ známy nie je, schvaľovať ju budú poslanci na decembrovom zasadnutí. 

V jednom kolumbáriu je 24 schránok, do každej z nich je možné uložiť najviac štyri urny. Steny kolumbárií sú obložené čiernym mramorom, predná doska, určená na nápis, bielym mramorom. Urnové schránky sú uzavreté prednou doskou. Súčasný nápis na jednej zo schránok je ukážka, ako môže urnová schránka vyzerať. Okolie kolumbária je dôstojné, prístupová plocha pozostáva z modernej dlažby. Výstavbu kolumbária ukončili 25. novembra. V tomto roku mesto vybudovalo dve urnové steny, do budúcna sú však pripravené základy na ďalšie tri takéto steny.

Služba bude verejnosti k dispozícii od začiatku budúceho roka. Cenu prenájmu priestoru v kolumbáriu ešte musí schváliť mestské zastupiteľstvo.

Mestu sa podarilo vynoviť aj prístupový chodník do domu smútku. Chodník medzi domom smútku a kolumbáriom by mal byť v budúcom roku opravený tiež.

 

(ek)