Domov   >  Kino
publikované: 03.03.2020 - 10:10  //  aktualizácia: 03.03.2020 - 10:54  //  zobrazené: 2672

Marcové stredy!

Priaznivci klubových filmov už vedia, že stredy v našom kine patria im. Väčšinou to bývajú dve stredy v mesiaci. V marci máme ale každú stredu film, ktorý je výnimočný, ktorý vám ukáže "inú" kinematografiu a rozšíri obzory. Nájdite si čas a doprajte si výnimočný kultúrny zážitok aj v strede týždňa! 

 

 

4. 3. 2020 - 20:00
FK: BIELY, BIELY DEŇ
Vstupné: 4€ (držitelia preukazu FK: 3€)

V odľahlom islandskom mestečku sa bývalý policajt vyrovnáva s tragickou smrťou manželky, ktorá zomrela pred dvoma rokmi pri autonehode. Smútok zaháňa prácou na opustenom dome, ktorý chce premeniť na domov pre svoju dcéru a vnučku s nádherným výhľadom na krajinu.

Zmierenie mu komplikuje informácia, že jeho milovaná viedla ešte iný, tajný život. Bola mu neverná? Muž nemôže ísť ďalej kým nezistí pravdu. Jeho smútok sa mení na posadnutosť, ktorá ohrozí jeho i jeho blízkych.

Režisér Hlynur Pálmason vo svojom filme skúma podstatu lásky, ktorá môže byť bezpodmienečná a oddaná, ale môže sa stať i obsesívnou a paralyzujúcou.

Filmu dominujú dlhé, výtvarne pôsobivé zábery nádhernej islandskej krajiny a herecký výkon Ingvara Sigurðssona v hlavnej úlohe, za ktorý si z Cannes napriek veku 56 rokov odniesol cenu Nadácie Louisa Roederera pre vychádzajúcu hviezdu.
⇒ http://www.kino.sala.sk/klient-393/kino-130/stranka-3404/film-391058

 

11. 3. 2020 - 20:00
BEDÁRI 
Vstupné: 5€

Film Bedári je držiteľom Ceny poroty z filmového festivalu v Cannes za rok 2019!

Stéphane sa nedávno pridal k zvláštnej kriminálnej jednotke v Montfermeili, na predmestí Paríža. Spolu so svojimi kolegami Chrisom a Gwadom, ktorí sú obaja skúsenými členmi tímu, rýchlo zaregistruje zvyšujúce sa napätie medzi susediacimi gangami. Keď sa počas zatýkania ocitnú na úteku, dron zachytí každý ich pohyb, každú akciu… Film inšpirovaný vzburami z roku 2005 zasadil režisér Ladj Ly do súčasného Montfermeilu, toho istého miesta, kde sa odohrávali slávni Bedári Victora Huga v roku 1862. O viac ako 150 rokov neskôr je podobnosť medzi dnešnou nahnevanou mládežou v mikinách a Gavrochom, hlavnou postavou Bedárov, veľmi príznačná…
⇒ http://www.kino.sala.sk/klient-393/kino-130/stranka-3404/film-391082

 

18. 3. 2020 - 20:00
FK: V SIETI 
Vstupné: 5€ (držitelia preukazu FK: 4€)

Film, ktorý by mal vidieť každý rodič! KAŽDÝ!

3 herečky, 3 izby, 10 dní a 2458 sexuálnych predátorov. Experiment, ktorý naliehavým spôsobom otvára tabuizovanú tému zneužívania detí na internete. Tri dospelé herečky s detskými črtami dostávajú za úlohu, prostredníctvom falošných profilov na sociálnych sieťach predstierať, že majú dvanásť rokov. Vo verných kópiách detských izieb, postavených vo filmových ateliéroch, chatujú a skypujú s mužmi všetkých vekových kategórií, ktorí ich na internete vyhľadali a oslovili. Veľká väčšina z mužov požaduje sex prostredníctvom videohovoru, posiela fotografie svojich prirodzení, odkazy na porno, alebo sa dievčatá pokúšajú vydierať. Dokumentárny film hovorí o strhujúcej dráme troch hrdiniek alias „dvanásťročných dievčat“ od castingu až po osobné stretnutia, kedy sa s predátormi vidia tvárou v tvár pod dohľadom ochranky a šiestich skrytých kamier. Taktiky predátorov sa tak obracajú proti svojim strojcom a z lovcov sa stávajú lovení.
⇒ http://www.kino.sala.sk/klient-393/kino-130/stranka-3404/film-391094

 

25. 3. 2020 - 20:00
FK: RAJ NA ZEMI 
Vstupné: 4€ (držitelia preukazu FK: 3€)

Raj na zemi je topografiou tragických zápasov človeka a sveta, kontinuálnou terapiou bez konca.

Dokumentárny film, zachytávajúci profesionálny aj súkromný osud slovenského novinára, reportéra a fotografa Andreja Bána. Režisér Jaro Vojtek sníma prostredníctvom intímnych rozhovorov a počas spoločných putovaní po svete osobný Andrejov príbeh, jeho zápas so samotou a psychickými problémami, či snahu nadviazať dlhodobý a funkčný vzťah, po ktorom túži. Paralelne film zaznamenáva tragické a komplikované príbehy súčasného sveta vo vojnových a krízových oblastiach, či utečeneckých táboroch.
⇒ http://www.kino.sala.sk/klient-393/kino-130/stranka-3404/film-391228

 

Preukaz FK si môže každý zakúpiť v pokladni DK Šaľa. Jeho cena je je 5 eur a platí počas jedného kalendárneho roka. Preukaz filmového klubu garantuje zľavu vo všetkých FK v Slovenskej a Českej republike a zľavu na vybraných festivaloch na Slovensku, v Česku a v Poľsku. Vďaka preukazu FK môžete nakupovať so zľavou aj v predajni KLAPKA.sk.

 

Na všetky uvedené filmové projekcie platia aj bežné zľavy (pre študentov, dôchodcov, ŤZP). 

 

A všetky informácie o programe a filmoch nájdete tiež na http://www.kino.sala.sk

 

Tešíme sa na vás!