Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.10.2019 - 12:33  //  aktualizácia: 30.10.2019 - 12:36  //  zobrazené: 969

Mestská polícia v Šali posilní pri cintorínoch hliadky

Ako sme už avizovali, mesto počas Sviatku všetkých svätých predĺžilo otváracie hodiny šalianskeho i večianskeho cintorína. Zároveň, nakoľko počas sviatkov býva skomplikovaná dopravná situácia v meste, sa budete môcť 1. novembra 2019 odviezť zdarma elektrobusom. Počas tohto dňa bude posilnená aj hliadka mestskej polície.

Náčelník Mestskej polície v Šali Peter Krokavec upozorňuje občanov, aby si na svoje veci dávali veľký pozor: ,,Obyvatelia by si svoje cennosti nemali nechávať v autách a voľne položené pri hroboch.“ Okrem toho sú počas tohto obdobia veľkým rizikom  na cintorínoch požiare, ktoré vznikajú z horiacich sviečok. Aj preto musia byť občania aj v tomto prípade veľmi opatrní. Minulý rok mesto v šalianskom cintoríne vybudovalo pietne miesto, kde je umiestnený aj historický kríž. Aj tu sa práve z dôvodu rizika vzniku požiaru vytvorilo miesto na zapálenie sviečok. Návštevníci cintorína môžu zapáliť sviečku aj na tomto pietnom mieste.

Mesto okrem zabezpečenia mestskej polície a ďalších záležitostí súvisiacich so Sviatkom všetkých svätých posilnilo i množstvo kontajnerov na cintorínoch, ktoré sa budú odvážať hneď po naplnení.

Ako budú otvorené brány šalianskeho a večianskeho cintorína sa môžete pozrieť tu:

https://sala.sk/clanok/dlhsie-otvorene-cintoriny-a-mhd-zdarma

(DH)