Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 14.05.2016 - 10:48  //  aktualizácia: 15.05.2016 - 10:27  //  zobrazené: 3022

Vo Veči sa cez víkend strieľa

Na večianskej strelnici je počas víkendu rušno. Strelci z rôznych kútov Slovenska prišli zabojovať o postup na Majstrovstvá SR. Na kvalifikačných pretekoch, kde sa zároveň súťaží aj o Cenu oslobodenia mesta Šaľa, zbierajú body aj Šaľania, v peknom počte máme domácich športovcov v každej vekovej kategórii.

O čo najpresnejšiu strelu sa snažia v troch polohách – ležmo, stojmo a kľačmo. Veľkú nádej na postup na Majstrovstvá SR vidí tréner Ľudovít Kováč vo viacerých šalianskych talentoch. „Za týmito pretekmi budú nasledovať ďalšie kvalifikačné súťaže, ešte budú aj tri extraligy. Vo veľmi dobrom svetle sa ukazuje napríklad Stanislav Babala, Nina Machová, Róbert Tóth, Tomášková či Klaudia Kolárovská,“ pochválil sa so zverejcami.

Hlavným rozhodcom súťaže je František Vasek. Strelcom sa v tomto počasí strieľa vraj najlepšie. Ich veľkým fanúšikom je aj primátor mesta Jozef Belický, ktorý ich počas súťaže podporí svojou prítomnosťou. Našich môžete prísť podporiť aj vy, tento jedinečný šport ponúka zážitok celkom isto aj divákom.

 

(ek)