Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 23.11.2022 - 12:29  //  aktualizácia: 23.11.2022 - 12:33  //  zobrazené: 1091

Odpadová (ne)kultúra

Vyhodené kusy mäsa, nábytok a sprchový kút v polopodzemnom kontajnery. S takými prípadmi sa počas tohto týždňa stretli zamestnanci, ktorí zabezpečujú vývoz odpadu. O prípadoch sme už informovali mestskú políciu.

Za garážami na Ulici Novomeského niekto vyhodil kusy mäsa. Na stojisku na Ulici P. J. Šafárika sa zas iný nelegálne zbavil sprchovacieho kúta a vyhodil ho do polopodzemného kontajnera. V mestskej časti Veča zas niekto „stratil“ kusy nábytku. Sú pri stojisku neďaleko ZŠ Hollého. Obe stojiská sú pod drobnohľadom kamier mestskej polície. Prípady jej preto nahlásime a tak ako v mnohých iných prípadoch, veríme, že aj v týchto odhalia páchateľov.

Prosíme obyvateľov, aby sa veľkorozmerného odpadu zbavovali legálnym spôsobom - 6 dní v týždni môžu bezplatne odovzdať nadrozmerný odpad v zbernom dvore vo Veči, na Ul. Fr. Kráľa. Otvorené majú od pondelka do piatka od 9.00 do 17.00 a v sobotu od 8.00 do 14.00. Mäso môžu vyhodiť do hnedej smetnej nádoby, ktorá slúži na zber kuchynského odpadu.

 

(ek)