Domov   >  Kino
publikované: 10.02.2020 - 08:55  //  aktualizácia: 12.02.2020 - 08:32  //  zobrazené: 2185

Oscarové filmy aj v našom kine!

Tak, a už poznáme víťazov cien Americkej filmovej akadémie! 92. udeľovanie Oscarov prinieslo niektoré prekvapenia a niektoré víťazstvá sa dali predpokladať. 
V našom kine máte možnosť tento týždeň vidieť film Jojo Rabbit, ktorý získal cenu za najlepší adaptovaný scenár.
Ďalej to bude film 1917, ktorý síce Oscara za najlepší film nezískal, ale je kritikmi a divákmi vysoko pozitívne hodnotený a získal mnohé iné významné ocenenia vrátane Oscara za vizuálne efekty a Oscara za mix zvuku. 
A v neposlednom rade je to film Judy! Film o jednej z najväčších hollywoodskych legiend, herečke a speváčke Judy Garland. Renée Zellweger v ňom podáva natoľko oslnivý výkon, že zaň získala aj sošku Oscara za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe! 
A kedy si tieto filmy môžete pozrieť v našom kine? A aké iné ešte tento týždeň premietame? Čítajte pozorne a nič vám neujde! 

 

KRÁLIČEK JOJO
12. 2. 2020 - 20:00

Jojo si to užíva. Ako správny chlapec má kopec kamarátov, nie len na dvore, ale priamo v Hitlerjugende. Najlepší kamoš sa volá Yorki a ďalsí aj keď imaginárny je samotný – Adolf Hitler. Absolútna pohoda a idylka. Tá trvá až dovtedy, kým Jojo nezistí, že jeho mama ukrýva židovské dievča. Režisér Taika Waititi natočil príbeh z druhej svetovej vojny so svojským osobitým štýlom humoru. Byť v nacistickej Tretej ríši malým blondiakom znamená, že máte ideálnu štartovaciu pozíciu pre život. Jedným z prvých krokov je samozrejme členstvo v organizácii Hitlerjugend, čiže v „Hitlerovej mládeži,“ čo obnáša trošku vojenského drilu, pálenie nebezpečných kníh, vyhadzovanie vecí do vzduchu, nenávidenie židov a podobné hranie si na vojakov a na vojnu. A to v partii s kopou Hitlerovi tiež veľmi oddaných kamarátov. Zmysel a cieľ to má jednoduchý: stať sa riadnym a plnohodnotným nacistom. A tým chce byť aj desaťročný chlapec Jojo (Roman Griffin Davis), ktorému v tom pomáha jeho imaginárny priateľ, tak trochu nahlúply Adolf Hitler (Taika Waititi). Adolf Jojovi radí v rôznych životných situáciách a podporuje ho v jeho správnom náckovstve. Zlom v Jojovom živote nastane v okamžiku, keď zistí, že jeho mama (Scarlett Johansson) ukrýva v podkroví židovské dievča (Thomasin McKenzie). Od tejto chvíle musí malý Jojo čeliť svojmu vlastnému zaslepenému vzťahu k nacismu a s tým mu jeho vymyslený Hitler už môže len veľmi ťažko poradiť. Aj keď sa celkom snaží. Novozélandský režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok) si pre natáčanie exteriérov filmu Králiček Jojo vybral české mestá Žatec a Úštěk. Interiérové scény potom vznikali v barrandovských ateliéroch.
Trailer k filmu:
 

 

1917
13., 15. 2. 2020 - 20:00

Schofield a Blake, dvaja mladí vojaci britskej armády sú počas bojov v Prvej svetovej vojne vyslaní na takmer nemožnú misiu. Musia prekročiť frontovú líniu, preniknúť hlboko do nepriateľského územia a doručiť veliteľovi vyslanej jednotky dôležitú správu, ktorá môže zachrániť život 1.600 spolubojovníkov – vrátane Blakeovho brata.
Trailer k filmu:
 

 

JUDY
14. 2. 2020 - 17:30

Renée Zellweger v role jednej z najväčších hollywoodskych legiend, herečky a speváčky Judy Garland. Jej život sprevádzala osamelosť a závislosť na alkohole a liekoch. Ale jej talent si podmanil srdce miliónov ľudí na celom svete.
Trailer k filmu:
 

 

VTÁKY NOCI A FANTASTICKÝ PREROD JEDNEJ HARLEY QUINN
14. 2. 2020 - 20:00

Počuli ste ten vtip o policajtovi, vtáčatku, psychoške a mafiánskej princeznej?
Vo filme Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn rozpráva hlavná hrdinka svoj prekvapivý príbeh tak, ako to vie len ona. Keď sa v Gothame jeho najnechutnejšie sebestredný zločinec Roman Sionis a jeho horlivá pravá ruka Zsasz zamerajú na dievča menom Cass, mesto počas jej hľadania okamžite prevrátia hore nohami. Cesty štyroch svojských žien - Harley, Huntress, Black Canary a Renee Montoya – sa pretnú a ony nemajú na výber. Musia sa spojiť, aby zločinca porazili.
Trailer k filmu:
 

 

SUPER MAZNÁČIKOVIA
15. 2. 2020 - 16:00

Túlavý pes Roger je rebel, ktorý pomôže každému, kto je v núdzi. Aj tým, že občas uchmatne jedlo rozmaznaným domácim maznáčikom. A tých je v Robo City viac, než dosť. Robo City je totiž široko ďaleko to najmodernejšie mesto, aké si viete predstaviť. Jeho obyvatelia si žijú šťastne, pretože takmer všetko obstarávajú roboti. Lenže bezstarostné dni práve končia. Starosta mesta totiž zošalel. Rozhodol sa všetkých ľudí a aj zvieratá vyhnať a z ich domovov urobiť mesto robotov. Roger si síce z toho nič nerobí, ale ak chce svoje mesto zachrániť, bude potrebovať pomoc. Síce nerád, no musí svoje sily spojiť s nebojácnou mačacou dámou Bellou, zhýčkaným pudlom Ronaldom, nemotorným mopslíkom Walterom a domácim prasiatkom menom Sophia. K nim sa pridáva robot Bob, ktorý má o koliesko viac, čo z neho robí neuveriteľného dobráka. Táto čudesná partička sa ide zistiť príčinu starostovho pomätenia. Musia sa pokúsiť zachrániť svoje domovy a snáď i celé mesto. Animované rodinné dobrodružstvo Super maznáčikovia napísal a režíroval Reinhard Klooss, ktorý si divákov získal už svojim filmom Hurá do Afriky!
Trailer k filmu:
 

 

PRÍLIŠ OSOBNÁ ZNÁMOSŤ
15. 2. 2020 - 18:00

Film prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú, alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona (Tatiana Dyková) si nanovo buduje život po tom, čo sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu (Petra Hřebíčková) si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva (Eliška Balzerová) aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.Úsmevný, miestami dojímavý príbeh je dôkazom toho, že spôsobov lásky je toľko, koľko je ľudí na zemi. Že niekedy stačí málo, aby sa z kratochvíle vyvinul pevný vzťah, a ešte menej stačí na to, aby sa starostlivo vyskladané šťastie rozbilo na tisíc kúskov. Film o láske k mužom, k deťom, k sebe samým, o zodpovednosti za tých, ktorých milujeme, aj za tých, ktorí ich milovali pred nami. Film, v ktorom sa Slovenky nájdu.Tri ženy. Tri podoby lásky. Tri príbehy radosti i bolesti, šťastia aj smútku…Tvorcovia divácky úspešného filmu Všetko alebo nič, ktorý pred dvomi rokmi videlo v slovenských kinách 338 tisíc divákov, natočili komédiu Príliš osobná známosť podľa knižného bestselleru spisovateľky Evity Twardzik Urbaníkovej. Réžie filmu sa opäť ujala Marta Ferencová. České ženské trio v hlavných úlohách – Elišku Balzerovú, Tatianu Dykovú a Petru Hřebíčkovú – doplnia slovenskí herci Ľuboš Kostelný a Marián Mitaš, Chorvát Janko Popović Volarić a srbskí herci Branislav Trifunović a Predrag Manojlović.
Trailer k filmu:
 

 

CHLAP NA STRIEDAČKU
16. 2. 2020 - 20:00

Pätnásť rokov vydatá Zuzana jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Teda skôr ho postavia pred hotovú vec. Čo sa zdá všetkým zo začiatku ako perfektný plán, kedy je Jirka jeden týždeň s manželkou, druhý týždeň s milenkou, sa nakoniec môže stať pre všetkých nočnou morou.
Trailer k filmu:
 

Ponuka je to bohatá, zaujímavá, miestami veselá, miestami mrazivá!

Všetky ďalšie informácie o programe a vstupenkách nájdete na http://www.kino.sala.sk
Tešíme sa na vás!