Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 24.11.2022 - 13:32  //  aktualizácia: 24.11.2022 - 13:35  //  zobrazené: 1288

OZ Optima status pomáha aj šalianskym rodinám

Od dnes do 1. decembra budete môcť stretnúť v niektorých predajniach dobrovoľníkov. Zbierajú potraviny pre rodiny, ktoré potrebujú pomoc. Zbierku organizuje šalianske Občianske združenie Optima status.

„Žijeme vo svete, v ktorom je veľmi veľa ľudí odkázaných na pomoc - rodiny mnohodetné, aj sociálne slabé, dôchodcovia. Idú sviatky a toto obdobie tú ťažkú situáciu rodín ešte viac zvýrazní,“ hovorí Mária Bogyová, dobrovoľníčka pre OZ Optima status. Tvrdí, že ľudia sú dobroprajní a do zbierky prispievajú, ale menej ako v minulosti. „Ľudia dávajú aj z toho mála, čo majú, ale cítiť, vidieť, že dávajú menej,“ dodáva.

Potravinová zbierka prebieha v 10-tich predajniach Jednota v rámci okresu, štyri predajne sú priamo v Šali, ostatné v okrese. „Zbierame bežné potraviny, samozrejme najlepšie sú trvanlivé, drogéristický tovar, základné veci, ktoré ľuďom v ťažkej situácii veľmi pomôžu. Už sme sa nakontaktovali na niekoľko rodín s ťažkým osudom, ktorým pomoc poputuje, spolupracujeme aj s obecnými úradmi, ktorí nám poskytli kontakty na rodiny,“ hovorí Renáta Zelezníka za OZ Optima status.

 

(ek, foto DH)