Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 03.12.2019 - 11:12  //  aktualizácia: 03.12.2019 - 11:55  //  zobrazené: 2028

Podnikatelia sú kľúčovou súčasťou rozvojovej spolupráce s mestom Šaľa

V priestoroch estrádnej sály Kultúrneho domu v Šali sa zišlo cca 150 ľudí, vďaka ktorým sa život v našom meste neustále rozvíja. Každoročné podujatie, ktorým je Spoločenské stretnutie predstaviteľov samosprávy s podnikateľmi, zástupcami štátnej správy a spoločenských organizácií v meste Šaľa mesto zorganizovalo v spolupráci s dvomi miestnymi firmami.

,,Sme veľmi poctení tým, že už mnoho rokov sa nám darí udržiavať tradíciu stretávať sa s podnikateľmi. Považujeme náš vzťah s podnikateľmi za veľmi dobrý. Na jednej strane cítime ich prítomnosť nielen pri dielach, ktoré realizujú, ale aj pri podpore rôznych kultúrnych a športových podujatí, pri podpore v oblasti sociálnych vecí a všade tam, kde je to potrebné. Na druhej strane sa mesto snaží v rámci svojej činnosti vytvárať prostredie, ktoré je pre nich priateľské, tak aby sme boli nápomocní pri realizácií ich cieľov, pri realizácií ich diel, ktoré nám prinášajú vyššiu kvalitu do života,“ uviedol primátor Šale Jozef Belický.

Minulý rok mesto prvýkrát toto stretnutie zorganizovalo spolu so spoločnosťou Duslo a. s., ktorá oslavovala 60. výročie svojho založenia. Tam vznikol nápad organizovať túto udalosť aj s inými podnikateľmi, ktorí v danom roku oslávia svoje jubileum. Tento rok mesto zorganizovalo podujatie spolu so šalianskymi firmami MIK  s. r. o. a FERADO spol. s r. o..

Spoločnosť MIK s. r. o pri tejto príležitosti oslávila 25. výročie svojho založenia. V Šali je spoločnosť známa mäsovými výrobkami. ,,V Šali žijem už 58 rokov. Spolupracujeme s mestom pri rôznych podujatiach a snažíme sa pomôcť ako vieme. Naša firma podporuje hlavne školy a deti,“ doplnil konateľ spoločnosti Zoltán Karas.

Spoločnosť FERADO spol. s r. o. pri tejto príležitosti oslávila 20. výročie svojho založenia. Predmetom činnosti tejto firmy je veľkoobchod s nerezovou oceľou. ,,S mestom spolupracujeme od začiatku. Nakoľko som vyšiel zo športovej brandže, snažíme sa aj mestu pomáhať v športovej oblasti. Viem, že finančných prostriedkov aj v tejto oblasti nikdy nie je dosť,“ doplnil konateľ spoločnosti Valter Hrebík.

Obom spoločnostiam odovzdal primátor mesta ďakovný list za šírenie dobrého mena mesta Šaľa na Slovensku i v zahraničí a podporu miestnych podujatí.  Zároveň ich obdaroval obrazom mesta z vtáčej perspektívy.

Prítomní si mali možnosť počas oficiálnej časti pozrieť aj 15 minútovú videoprezentáciu o tom, čo sa za posledný rok podarilo v Šali vylepšiť, zmodernizovať alebo postaviť. Pozrieť si ju môžete aj vy.

(DH)

 

  • Stretnutie s podnikateľmi 2019