Domov   >  Kino
publikované: 04.11.2019 - 14:19  //  aktualizácia: 04.11.2019 - 14:47  //  zobrazené: 2134

Program kina na tento týždeň!

FK: VOLANIE
6. 11. 2019 - 20:00


Trojportrét mníchov o ľudskom premenení. Opustili svetský život, manželku, deti, prácu a vstúpili do kláštora. Cez portréty troch mníchov zachytáva celovečerný dokumentárny film Erika Prausa neopakovateľnú duchovnú atmosféru a mystiku pravoslávneho kláštora Počájivská lávra, ktorý leží na kopci nad mestečkom Počájiv v Ternopiľskej oblasti na západe Ukrajiny. Otcovia Gabriel, Vicilentius a Nazarij sa tu zbavili traumatizujúcej minulosti, dosiahli pokoj a vyrovnanosť a našli zmysel života. Ich príbehy sú metaforami zduchovnenia a očistenia od ľudských vášní na pozadí divokej ukrajinskej reality. Pod tlakom materiálnej biedy a duchovného zúfalstva navštevujú toto pútnické miesto masy veriacich, aby načerpali nové sily a odpustenie. Film s úctou pozoruje každodenný život mníchov, ale všíma si aj okázalú nádheru kláštorného prostredia. Cesta viery nie je len výsadou vyvolených. Je otvorená pre každého, kto pocíti „volanie“.
Trailer k filmu:

 

DOKTOR SPÁNOK
7., 9. 11. 2019 - 20:00

Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie (Stanley Kubrick), ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance (Ewan McGregor) sa usilovne snaží vyrovnať so svojim hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši. Všetko sa ale zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou, odvážnym mladým dievčaťom, ktoré je obdarené mimoriadnymi schopnosťami označovanými ako „žiarenie“. Abra inštinktívne vycíti, že Dan má rovnaké tajuplné nadanie ako ona a obráti sa naňho so zúfalou prosbou o pomoc. Neľútostná Rose a jej nasledovníci totiž čerpajú energiu zo „žiarenia“ ďalších nevinných detí a pre dosiahnutie svojej nesmrteľnosti sú ochotní urobiť čokoľvek. Táto dvojica spojí svoje sily a pustí sa s Rose do nemilosrdného boja na život a na smrť.
Trailer k filmu:

 

SNEŽNÝ CHLAPEC
8. 11. 2019 - 17:30
9. 11. 2019 - 16:00

Keď jedno obyčajné dievča nájde na streche svojho domu vystrašeného mladého Yettiho a rozhodne sa, že mu pomôže nájsť cestu domov do Himalájí, netuší, že ju čaká neuveriteľná cesta plná dobrodružstva, čarov a nezabudnuteľných zážitkov.
Trailer k filmu:

 

TERMINÁTOR: TEMNÝ OSUD
8., 10. 11. 2019 - 20:00

Po dni zúčtovania prichádza nový deň.
Linda Hamilton a Arnold Schwarzenegger sa vracajú vo svojich ikonických úlohách.
Trailer k filmu:

 

ŽENSKÁ NA VRCHOLE
9., 10. 11. 2019 - 18:00

Trošku svojrázna, nezadaná majiteľka biokaviarne Helena (Alena Polívková) odchádza na popud svojej tety Ely (Jana Krausová) s osemročným synom Mikulášom stráviť advent v pokoji na horách. Vďaka vlastnej roztržitosti či hre osudu sa však namiesto luxusného hotela ocitá vo vysokohorskej chate Samota, kde horal Richard (Martin Dejdar) sprostredkúva adrenalínové športy. Samotár žije so svojou malou dcérkou Zuzkou a veľmi spoločenským bratom Mišom (Marek Němec), uznávaným členom horskej služby, milovníkom žien a zábavy. Helena netuší, že v rovnakú dobu sa jej milujúca matka (Jana Preissová) rozhodne prinútiť protestujúceho otca (Bolek Polívka), aby sa vydali na hory tiež. Sú predsa Vianoce a rodina musí byť spolu! Vysnívaný odpočinok a pohoda sa pre Helenu menia v nečakané dobrodružstvo aj vďaka tomu, že malá Zuza považuje Pražákov za nechutných votrelcov, zatiaľčo malý Mikuláš sa chce stať, tak ako Richard s Mišom, ozajstným horalom. Partia sa v snehom zapadnutej Samotke rozhodne nudiť nebude.
Trailer k filmu:

 

RODINA ADDAMSOVCOV 
10. 11. 2019 - 16:00


Myslíte si, že vaša rodina je čudná?
Každá rodina je trochu iná, ale rodina Addamsovcov je úplne divná. Sú strašidelní. Sú šialení. A sťahujú sa do nového domova. Veľká zábava začína.
Trailer k filmu:

Viac informácií o programe a vstupenkách nájdete na www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!