Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 17.09.2019 - 15:34  //  aktualizácia: 17.09.2019 - 16:26  //  zobrazené: 1670

S letom sa rozlúčilo i naše mesto

Šaľa sa s letom rozlúčila tak ako sa patrí. Počas uplynulého víkendu si pre svojich obyvateľov pripravila bohatý kultúrny program.

Lesopark sa v sobotu 14. septembra 2019 zaplnil stovkami návštevníkov, ktorí prišli osláviť ukončenie leta spolu so svojimi priateľmi. V ranných hodinách, sa všetkým prítomným prihovoril viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi. Zaželal všetkým, aby si tento krásny deň, ktorý vyšiel aj vďaka počasiu, užili naplno.

Počas tohto dňa sa v lesoparku konal EndLES Festival Šaľa. V rámci tohto festivalu vystúpili mažoretky, mali ste si možnosť zatancovať zumbu a vidieť rôznych šalianskych umelcov. Pre menšie deti, si Mládežnícky parlament mesta Šaľa pripravil podujatie Run of Titans. Išlo o beh cez náročný terén s rôznymi prekážkami. Teší nás nadšenie týchto detí a aj rodičov, ktorí sa do behu zapojili. Mládežníckemu parlamentu mesta Šaľa, vyjadrila preto veľkú vďaku za tento nápad i viceprimátorka Šale Danica Lehocká, ktorá taktiež prišla pozdraviť všetkých prítomných hostí. O 16-tej hodine sa konal benefičný Beh pre Karolínku. Karolínka trpí zápalom mozgu. Jedného dňa prestala rozprávať, čítať a prestala jej fungovať pravá ruka a noha. Štartovné z tohto behu bolo venované na jej liečbu.

Veríme, že si tento deň užili naozaj všetci, keďže toto podujatie trvalo až do neskorých večerných hodín. Šaliansky lesopark, sa tak zmenil na miesto plné zábavy. Prípravy na tento deň prebiehali už niekoľko týždňov. Mesto okrem kultúrnych záležitostí, zabezpečilo i úpravu tohto areálu, nakoľko týždeň pred tým sa tu konali hody.

 

 

(DH)