Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.11.2019 - 13:52  //  aktualizácia: 22.11.2019 - 14:10  //  zobrazené: 4252

Šaľa slávnostne odovzdá ďalšie nájomné byty

Po tom, čo mesto Šaľa minulý rok odovzdalo 34 bytov na Kráľovskej ulici do užívania nájomníkom, si kľúč od ďalších vyše 100 mestských bytov prevezmú nájomníci ešte pred týmito Vianocami. Zoznam úspešných žiadateľov o nájomné byty schválili ešte začiatkom novembra členovia komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky. Výstavba nájomných bytov bol časovo náročný proces, ktorý si vyžadoval množstvo administratívnej a fyzickej práce. Úspešní žiadatelia sa už ale môžu tešiť na to, kedy sa  do bytov nasťahujú.

Dňa 21. novembra 2019 prebehlo na Mestskom úrade v Šali žrebovanie konkrétnych čísiel mestských bytov. To znamená, že každý jeden nájomník už vie v ktorom vchode, na ktorom poschodí a v ktorých číslach dverí bude bývať. Pri losovaní boli prítomní členovia komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky a to Dominika Jarošová, Peter Gomboš a Silvia Straňáková.

Slávnostné odovzdanie nájomných bytov do užívania sa uskutoční už budúci piatok 29. novembra 2019 o 13.00 hod. Projekt nájomných bytov bol jedným z hlavných cieľov primátora mesta Jozefa Belického. V meste sa takéto byty postavili po viac ako 15-tich rokoch.  Pevne veríme, že tak šťastnejšie ako sa už žije 34 rodinám sa bude žiť i ďalším vyše 100 rodinám, ktorým budú kľúčiky od nových domovov odovzdané už budúci piatok.

(DH)