Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 28.10.2022 - 08:16  //  aktualizácia: 28.10.2022 - 08:30  //  zobrazené: 849

Šalianski futbalisti naplno zabodovali

Víťazstvo mladého kolektívu

Slovan Duslo Šaľa – MŠK Fomat Martin  3:1  (2:0)    

R: Bláha  – 103 divákov;  ŽK: Rojka, Oravec, Kotlár, Morvay – Brodňan.  
GÓLY:  23. min. a 25. min. Hudák, 55. min. Rogério -  65. min. Barčík.

DUSLO: Milošovič – Kotlár,   Krivošík Oravec, Rojka -  Rogério (80. min. Orság),  Valentín,  Borovský, Morvay (82. min. Chvíla) - Th. Hučko (87. min. Hubinák), Hudák (82.min. Takács).  Tréner Miloš Foltán.

MŠK:  Raček  – Mlynár (46. min. Ceniga), Tomka (82. Repáň), Brodňan, Otruba  - Dinga, Siva, Barčík, Garaj – Chupáň (75. min. Kulich), Ďungel. Tréner Pavol Šuhaj.

Na dôležitý súboj kolektívov, ktoré v minulom kole zaváhali na domácej pôde nastúpilo Duslo dosť oslabené, keď pre zranenie chýbali traja hráči zo základu: pre zranenie kapitán mužstva M. Kochan a Michalík, pre trest J. Krištof. Na druhej strane bol súper, ktorý v minulom ročníku III. ligy stred dlho konkuroval v boji o postup do druhej ligy Dolnému Kubínu a novej súťaži je postrachom tipujúcich. Doma prehral s Galantou 2:4, Sereďou 1:2, Častkovcami 0:1,... ale dokázal vyhrať v Novom Meste n/V 0:3, na Interi 0:2, v Bánovej 1:2, ale aj  remizovať 1:1 v Kalnej n/H. Kolektív, ktorý vedie do majstrovských bojov skúsený slovenský reprezentant už 44. ročný Miroslav Barčík (poznámka: 5 násobný reprezentant, ktorý má za sebou viac ako 300 ligových štartov (Žilina, Trnava, Nitra), pôsobil aj v Grécku, Poľsku a Turecku, získal so Žilinou 3 majstrovské tituly a bol tri krát v najlepšej Jedenástke roka) je teda dosť nevyspytateľným súperom a bolo otázne, čo vyvedú mladému šalianskemu mužstvu.        

Mladý šaliansky kolektív (poznámka: na zelenom trávniku sa v priebehu zápasu predstavilo 10 hráčov ročník 2000 a mladší) sa však skúseného hosťujúceho celku (ex ligista Siva – 39 rokov) nezľakol a dokázal vybojovať dôležité body. Hostia naznačili   ambície od úvodu nebezpečným prienikom ďalšieho ex ligistu Ďungela, ale domáci pohrozili tvrdou strelou čerstvého kapitána Oravca, s ktorými si poradili brankári. Do vedenia išli chemici už v 23. minúte, keď Th. Hučko unikol po krídle, presne odcentroval a jeden z najlepších strelcov súťaže Michal Hudák (poznámka: spolu s Borovským  obliekli aj mládežnícky dres bratislavského Slovana) sa hlavou nemýlil 1:0. O dve minúty neskôr bolo v Šali ešte veselšie. S chuťou hrajúci Th. Hučko sa technicky dostal cez troch obrancov súpera a jeho spätnú prihrávku Hudák z malého vápna premenil v druhý gól chemikov 2:0. Hostia najmä vďaka neúnavnému Barčíkovi (poznámka. bol najlepším hráčom Martina) sa snažili o kontaktný gól, ale príležitosti Dinku a Otrubu dobre hrajúca obrana s brankárom Milošovičom zneškodnili.

Po prestávke začala lepšie Šaľa a v 50. minúte vyrazil Raček delovku Borovského, ale o päť minút neskôr kapituloval po tretí raz. Ešte pred tým strela Chupáňa tesne minula ľavú žrď. V 55. minúte podnikli domáci rýchlu kontru a po akcii Kotlár – Borovský, prišiel presný center Th. Hučka, ktorý našiel brazílčana Rogéria a jeho krížny volej skončil v pravej šibenici Račeka – 3:0. Hostia nezložili zbrane a po akcii Barčíka strelu Ďungela vytlačil Milošovič na pravú žrď. Hostia sa za svoje útočné aktivity predsa len dočkali gólového ovocia. V 65. minúte prešiel domácou obranou ako nôž maslom opora MŠK Barčík a strelou po zemi z 10 metrov znížil na 3:1. Snaha a strelecké pokusy domácich hráčov Borovského a Hučka, ale aj hostí Cenigu so Sivom už gólové zmeny nepriniesli a tak si mladíci v šalianskom drese pripísali do tabuľky dôležité víťazstvo a tri cenné body.   

+ + +

Ďalšie výsledky 3. futbalovej ligy: Nové Mesto n/V – Nové Zámky 1:1; Sereď – Veľké Ludince 3:3; Kalná n/H – Inter Bratislava 1:0; Banská Bystrica . Bánová 0:1; Podkonice – Vrakuňa 5:1; Galanta – Beluša 1:0; Častkovce – Malženice 0:0.

                                             JOZEF SKLENÁR

         
                                                                         
             JOZEF SKLENÁR