Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 02.06.2023 - 06:54  //  aktualizácia: 12.06.2023 - 11:11  //  zobrazené: 625

Šaliansky šport v pondelok oceňuje

Šaliansky šport v pondelok oceňuje

Podobne ako pred rokom sa uskutoční aj teraz v prvý júnový pondelok 5. júna 2023 o 17.00 hodine v okresnom meste Šaľa  teraz už 25. ročník „Vyhlásenie najúspešnejších športovcov, kolektívov, trénerov a funkcionárov Mesta  a okresu Šaľa za rok 2022“ vo vynovených priestoroch Divadelnej  sály Šalianskeho domu kultúry.
Podujatie, ktoré oslávi štvrťstoročie získalo v meste a regióne Šaľa aj vďaka dlhodobej spolupráci organizátorov (Mesto Šaľa a Okresná asociácia telovýchovných jednôt a klubov okresu Šaľa)  už svoje postavenie „ a vďaka tomu, že  naši reprezentanti ako povedal primátor mesta Šaľa Jozef Belický dosiahli aj v minulom roku rad hodnotných úspechov na domácich a zahraničných športoviskách nebudú chýbať medzi ocenenými ani v jubilejnom ročníku “.        

Sedem kategórií  a 16 športových odvetví.

Osvedčená štruktúra oceňovania v siedmich kategóriách  (mládež  a seniori - jednotlivci a kolektívy, funkcionári, tréneri a osobitné ocenenia), v ktorých držia prím najpopulárnejšie športové odvetvia v regióne futbal a hádzaná, ktoré budú mať aj najbližší pondelok najviac zástupcov medzi ocenenými aj keď futbal ustúpil z vedúcej pozícii. Vďaka vynikajúcim úspechom mládežníckej hádzanej v HK Slovan Duslo Šaľa (zisk troch titulov majstra Slovenska + striebro), ku ktorým sa úspešným  pôsobením v MOL lige pripojili aj seniorky boli hlavnými tromfami pri výmene pozícií. Tradíciu neporušili a úspešne reprezentovali zástupcovia plutvového plávania z KVŠ Barakuda Šaľa, športovej streľby najmä v mládežníckej kategórii z ŠSK Šaľa, voltížneho jazdenia v kluboch Slávia SOUP Šaľa a OZ Farao Trnovec n/V, ale do povedomia slovenskej športovej verejnosti sa dostali aj rýchlostní korčuliari z Luigino.sk Šaľa, ale zástupcovia vodných športov v rýchlostnej kanoistike a veslovaní. Medzi ocenené športové odvetvia sa vrátila lukostreľba a živnú pôdu v šalianskom regióne majú aj bojové umenie a thajský box.

Nechýbajú medailisti z Európy a sveta.

Už viac rokov  a ani teraz nebudú chýbať medzi najlepšími zástupcovia plutvového plávania z KVŠ Barakuda svetová rekordérka a medailistka zo svetového šampionátu Zuzana Hrašková s Jakubom Kozmerom, majster sveta v karate  Filip Bleho (KK Slovan Duslo Šaľa), majster sveta v naturálnej kulturistike Erik Tóth, reprezentanti a medailisti v športovom tanci z TK Jumping Šaľa,  viac násobný medailista z Európy a svetových pohárov v lukostreľbe  Jozef Bošanský...  a ďalší športovci, ktorí úspešne reprezentovali klub, či región na medzinárodnej športovej scéne.  

Organizátori 25. ročníka „Vyhlásenie najúspešnejších športovcov, kolektívov, trénerov a funkcionárov Mesta  a okresu Šaľa za rok 2022“ nezabudli ani na tých, ktorí  sa podieľali na úspešných výsledkoch športovcov, medzi ktorých jednoznačne patria tréneri, funkcionári a osobnosti šalianskeho športového hnutia.

Obľúbené športovo kultúrne a spoločenské podujatie, ktoré je  realizované s  finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja sľubuje aj v pondelok 5. júna o 17.00 hodine v Šali pri malom priereze ocenenými pestrú športovú mozaiku tých, ktorí úspešne reprezentovali v roku 2022 klub a mesto na športovom poli.

                                                                                                                                              JOZEF SKLENÁR