Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 20.12.2020 - 11:25  //  aktualizácia: 21.12.2020 - 12:58  //  zobrazené: 1826

Športový humor k blížiacim sviatkom

Športový humor k blížiacim sviatkom

Posledné hodiny roku 2020 sa neúprosne blížia a tak ako býva v tomto období zvykom, nastáva čas bilancovania výsledkov a úspechov nielen na pracoviskách a v rodine, ale aj na poli športovom. Súčasná celo svetová zdravotná "pohroma" pandémia COVID 19 zasiahla nielen do života spoločnosti, ale podstatne zasiahla aj do športového diania. Napriek tomu, že viacero zo športových odvetví a jej reprezentanti nestihli „predať“ v tomto roku to, čo mali natrénované, resp. ich súťažné zápolenia boli prerušené,  viacerí z našich športovcov na regionálnej, slovenskej, ale aj medzinárodnej scéne dosiahli hodnotné výsledky. Zásluhu na nich majú okrem športovcov a realizačných kolektívov, aj dobrovoľní funkcionári, sponzorská obec, ale aj široká rodina priaznivcov, bez ktorých symbiózy by sme sa k úspešnej reprezentácii nedopracovali. 

V mene športovej sekcia webových  stránok MESTA ŠAĽA zasielame z tohto miesta v závere roka poďakovanie a zároveň želanie všetkého NAJ v zdravom šate,  v roku 2021 všetkým (poznámka: patrí to aj čitateľom a návštevníkom našej stránky).  Nech Vám čaša perlivého vínka, pohoda a dobrá nálada v kruhu najbližšej rodiny a priateľov vyčaria  na tvári cez blížiace sviatky milý úsmev a prinesú dobrú náladu a pohodu, ktoré pomôžu odbúrať stresy a napätia a pošlú ich pre  najbližšie roky do zabudnutia.  K tomu by určitou mierou mohla pomôcť a prispieť aj  zozbieraná humorná mozaika z hracích plôch a hľadísk našich v súčasnosti opustených športovísk..

+ + +

ABECEDA  Z  NAŠICH ŠPORTOVÍSK

+  Hádzanárky klamali telom už pred derby. Časti hľadiska sa poklonili, druhej ukázali zadok.

+  Futbalový analfabet je ten, ktorý si myslí, že auty sa hádžu vidlami a rohy kopu s krompáčom.

+  Manželka šachistu to nemá v živote vôbec jednoduché. Manžel je totiž neustále na ťahu.

+  Čo je najväčším snom futbalového priaznivca ? Mať doma hluchonemú ženu. 

+   Ročné obdobia sú na tom ako tréneri. Prichádzajú a odchádzajú. 

+   Vodní pólisti majú  smolu, nakoľko sa nemôžu vyhovoriť na krivý terén.

+   Čím sa podobá futbalová hviezda politikovi. Obaja majú veľa osobných strážcov.

+ + +

ŠPORTOVÉ  OTÁZNIKY

+  Čo je najvyšší stupeň sklerózy u rozhodcu ? Keď zabudne od koho dostal úplatok.

+  Musí bežec, ktorý neustále diktuje tempo v maratóne ovládať pravopis ? 

+  Čo je najväčším snom futbalového priaznivca ? Mať doma hluchonemú ženu. 

+  Prečo majú futbaloví asistenti arbitrov šťastie ? Celý zápas totiž behajú po lajnách. 

+  Môže pustiť školácke góly brankár s vysokoškolským diplomom ? 

+  Čo je absurdná galantnosť ? Keď boxer hodí rukavicu dáme.  

+  Môžu sa zakladať bleskové útoky cez letnú búrku?

+ + +

UPRAVENÉ PRÍSLOVIA A POREKADLÁ 

+  V láske je to opačne ako v športe. Občas vyhrá aj slabší.  

+  Šíriteľom kultúry môže byť niekedy aj kulturista.

+  Vtáka poznáš podľa peria, dobrého hráča podľa auta.

+  Lož má krátke nohy. Preto najmenej klamú basketbalisti.

+  Keď dá Boh,  tak občas vystrelí aj futbalista.  

+  Pravda vždy zvíťazí, ale píšťalku majú iba rozhodcovia.  

+  Nielen futbal, ale aj manželstvo je niekedy kolektívna hra.

+ + +

ŠPORTOVÉ  AFORIZMY  

+  Boxeri a hluchonemí sú v pokrvnom zväzku. Neustále pracujú rukami a nohami.

+  Zo zostupu sa vedia zaručene najviac tešiť horolezci.

+  Naši českí susedia výstižne pomenovali najobľúbenejšiu loptovú hru na svete futbal – kopaná.

+  Od boxu sa hlúpne ? Neverím ! Poznám veľa ľudí, čo nestáli nikdy v ringu.

+  O osude zápasu rozhodol jednoznačne rozhodca. O jeho osude zasa rozzúrení diváci.

+  Na vavrínoch sa najlepšie zaspávalo tanečným dvojiciam.

+  Mohol byť motorom mužstva. Neskoro mu však zapaľovalo.

+ + +

ZA PRIEHRŠTIE ŠPORTOVÝCH VTIPOV

Lojzo príde za kamarátom a nájde ho v záhradnej besiedke ako hrá šach so svojim psom.  Po chvíľke pozerania nevydrží a hovorí:„ To je fantastické, neuveriteľné, tak šikovného psa som ešte v živote  nevidel !, nešetrí chválospevmi.  „ Mohol by byť aj šikovnejší, odpovedá kamarát a hneď dodáva: Veď už dve, zo štyroch  partií prehral !

+ + +

Pýtajú sa blondínky na výberovom konaní na sekretárku: -  „Tak,  aby sme to slečna urýchlili, prosím Vás koľko máte úderov za minútu ? „, Prepáčte, veď  ja som si myslela, že Vy hľadáte sekretárku a nie boxerku ! “ 

+ + +

„Ako si sa dostal k toľkým peniazom ? pýta sa lekár svojho kolegu, plastického chirurga.  – „ Začal som sa totiž špecializovať na priaznivcov futbalu, odpovedá. Pred zápasom majú v prevažnej miere všetci veľké oči, po prehre zasa  ovisnuté brady a dlhý nos !“ Roboty mám teda habadej.

+ + +                                                                                                 

Janko dostal na narodeniny bicykel. Celý natešený  krúži na ňom okolo domu. – Pozri mama, kričí po piatom okruhu. – „Teraz idem bez nôh v pedáloch !“   Po desiatom okruhu pridáva: - „Teraz idem aj bez držania kormidiel rukami !“  Po ďalšom kole však už iba stíšeným hlasom dodáva: - „ A teraz idem už aj bež žubov !“.   

+ + +

Sprievodca sprevádza zahraničných turistov po Prahe a oboznamuje ich s históriou Národného divadla. – „ My v Amerike postavíme takéto divadlo za dva týždne!, hovorí jeden z turistov . Keď ich sprievodca oboznamuje s históriou Karlovho mosta, turista opäť hovorí – „  My v Amerike vybudujeme takýto most za týždeň. “ V tom zbadá turista panorámu Hradčian a pýta sa: A toto je čo ?. - To neviem, odpovedá sprievodca. “ Včera to tu ešte nebolo !“ 

+ + +                                                                                                   

K doktorovi príde nadmerne obézna žena. Ten jej dohovára: „Ak chcete byť zdravšia a žiť mali  by ste sa začať venovať ľahkej atletike. – „ V mojom veku ?, zarazene sa pýta žena. „ Samozrejme, že áno. -A aké disciplíny by som mala absoplôvovať ? " Každý deň by ste mali preskočiť obed a večeru !„ 

+ + +

Sťažuje sa kapitán a opora mužstva  spoluhráčom na tréningu. „ Už druhý víkend, keď som prišiel po zápase domov, našiel  som cudzieho muža pod manželkinou posteľou. Preboha, pýtajú sa zborovo: -  A čo si urobil ?  - Keď odišiel, tak som na posteli odpílil všetky nohy ! .  

+ + +

Na vchode do kostola vo Vatikáne je nápis: „ Vstúpiť do chrámu v krátkych nohaviciach a v krátkych rukávoch je práve taký istý hriech, ako keď zvediete manželku blížneho svojho ! Slovenský turista pod to dopísal: „Vyskúšal som oboje, nedá sa to vôbec porovnať „ !

+ + +                                                                                                    

„ Kurz lyžovania, skepticky vysvetľuje inštruktor novým frekventantom sa obyčajne skladá z troch dôležitých častí “: - Prvou, úvodnou časťou je naučiť sa správne si pripnúť lyže, druhou je nebáť sa pustiť z kopca dolu. – Čo je tou treťou ? pýta sa sympatická blondína. – „ Naučiť sa chodiť na barlách !, pohotovo dodáva inštruktor.

+ + +

Po ulici sa s námahou vlečie dobitý muž. – Čo sa stalo ?  pýta sa policajt prizerajúcich. – „ Nejaký vodič zrazil boxera“, zaznela z hlúčika prizerajúcich odpoveď. – „A to je ten zrazený boxer ?“ overuje si zvedavý policajt. – „ Nie, to je ten šofér!  zaznela z hlúčika odpoveď. 

 + + +                                                                                                                                                                                                              Pre návštevníkov a čitateľov našej stránky, ale aj tých „náhodných“ zozbieral a upravil:                   

                                      JOZEF SKLENÁR   Foto M.Pospiš

                                              PF 2021