Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 18.07.2022 - 07:57  //  aktualizácia: 20.07.2022 - 10:58  //  zobrazené: 1206

Súťaž dobrovoľných hasičov z okresu

V sobotu bolo na večianskom futbalovom ihrisku asi najviac dobrovoľných hasičov na meter štvorcový. Našťastie ale nešlo o žiaden požiar. Dobrovoľníci zo štyroch obcí šalianskeho okresu si zmerali sily v dvoch disciplínach.

Štafeta 8x50 metrov a požiarny útok s vodou  - v týchto súťažných disciplínach ukázali dobrovoľní hasiči z mestskej časti Veča, z Trnovca nad Váhom, Vlčian a zo Žiharca svoju šikovnosť. Zapojili sa do územného kola súťaže dobrovoľných hasičov. Podujatie sa konalo po dvoch rokoch vynútenej pandemickej prestávky. Síce sa na súťaži zúčastnili len štyri družstvá a večiansky tím získal tretie miesto, nemajú sa za čo hanbiť. V okrese Šaľa je totiž 10 dobrovoľných hasičských skupín, ale len štyri z nich dokázalo postaviť družstvo do súťaže. Z Trnovca nad Váhom sa do súťaže dokonca zapojili aj hasičky. Po súťaži si pochutili aj na guláši, ktorý si navarili. Mysleli pri tom aj na druhých – gulášom potešili aj klientov Krízového centra v Šali.

Ak by ste mali chuť stať sa členom dobrovoľného hasičského zboru v Šali, smelo sa ozvite. Dospelí záujemcovia sa môžu ohlásiť predsedovi združenia Ernestovi Hamarovi na telefónnom čísle 0902 185 229. Čo sa týka detí, záujem bude zisťovať na jeseň na šalianskych základných školách Ján Bukay, referent pre mládež. V prípade veľkého záujmu detí by vznikol pri večianskom hasičskom dobrovoľníckom zbore krúžok pre malých hasičov s názvom Plamienok.

(foto: EV, L J)