Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 20.05.2022 - 13:24  //  aktualizácia: 20.05.2022 - 13:29  //  zobrazené: 1096

Tancujúce psy v škôlke

Keď pani učiteľky dostanú pod svoje ochranné krídla trojročné deti, nikdy nevedia, čo z nich vyrastie. Tri bývalé škôlkarky MŠ 8. mája sú dnes známe „dogdancerky“ aj za hranicami nášho mesta i okresu. Vo štvrtok navštívili svoju alma mater. Neprišli samé, svoje milé a hravé hobby prišli ukázať deťom so svojimi štvornohými partnermi.

Štyria štvornohí tanečníci a ich tri majiteľky doniesli do areálu škôlky obrovskú dávku pozitívnej energie. Psíci si za svoje tanečné kroky a zvládnuté triky užili potlesk, aj neprestajné mojkanie detí. Jeremy je mladá šeltia a jej 14-ročná majiteľka Eliška Nemčeková sa venujú dogdancingu tri roky. Dnes žnú úspechy na rôznych súťažiach, medailu si domov odniesli už sedemkrát. Kristína s Lolou tiež trénujú pod odborným dohľadom známej cvičiteľky Saši Vavrovej. „Psík musí mať radostný prejav, rozhodne tam musí byť férové správanie zo strany majiteľa. Ak na neho budete dvíhať ruku, kričať, to sa trestá stiahnutím bodov. Hodnotia aj napasovanie pohybov a trikov do hudby, keďže ide vlastne o tanec so psom,“ priblížila majiteľka Loly, Kristína Miháliková. Šikovnosť svojho psíka prišla predviesť aj Saška.

Vystúpenia „dogdancing“ si prišli pozrieť všetky štyri triedy MŠ 8. mája, približne 80 detí. „Iniciatíva vyšla od našich rodičov. Ozvala sa nám jedna mamička, že v škole má jednu šikovnú dievčinu aj s kamarátkami a radi by ukázali výsledok ich úsilia. Zhodou okolností sú to naše bývalé škôlkarky, sme na dievčatá veľmi hrdé. Myslíme si, že vzťah k zvieratám sa aj takýmto spôsobom prehlbuje. Deti mali množstvo otázok - čo ten psík papá, ako sa nacvičuje taký program so psíkom a podobne,“ hovorí riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková.

(ek)