Domov   >  Kino
publikované: 08.06.2020 - 13:53  //  aktualizácia: 08.06.2020 - 14:22  //  zobrazené: 2976

Tieto filmy si nenechajte ujsť!

Naše kino obnovilo minulý týždeň svoju prevádzku. Piatky sú vyhradené deťom a premietame pre ne rozprávku o 18tej. Taktiež stále platí, že lístky si kúpite iba v pokladni DK Šaľa, ktorá je otvorená vždy minimálne hodinu pred premietaním. 
Všetko o opatreniach, ktoré je nutné dodržiavať, nájdete na http://www.kino.sala.sk/klient-393/kino-130/stranka-8457.

A čo sme si pre vás pripravili tento týždeň? 

BEDÁRI
10. 6. 2020 - 20:00

Stéphane sa nedávno pridal k zvláštnej kriminálnej jednotke v Montfermeili, na predmestí Paríža. Spolu so svojimi kolegami Chrisom a Gwadom, ktorí sú obaja skúsenými členmi tímu, rýchlo zaregistruje zvyšujúce sa napätie medzi susediacimi gangami. Keď sa počas zatýkania ocitnú na úteku, dron zachytí každý ich pohyb, každú akciu… Film inšpirovaný vzburami z roku 2005 zasadil režisér Ladj Ly do súčasného Montfermeilu, toho istého miesta, kde sa odohrávali slávni Bedári Victora Huga v roku 1862. O viac ako 150 rokov neskôr je podobnosť medzi dnešnou nahnevanou mládežou v mikinách a Gavrochom, hlavnou postavou Bedárov, veľmi príznačná…
Trailer k filmu:
 

 

NEVIDITEĽNÝ 
11. 6. 2020 - 20:00

Držiteľka ceny Emmy Elisabeth Moss ( My, Príbeh služobnej) hrá Hlavnú rolu v príbehu o posadnutosti , ktorý sa inšpiroval klasickým monštrom filmového štúdia Univerzal. Cecilia Kass (Elisabeth Moss) uviazla v nebezpečnom vzťahu s bohatým brilantným vedcom, ktorý ju kontroluje na každom kroku . Až s pomocou rodiny a priateľov sa jej z jeho „zajatie“ podarí uniknúť. Jej ex naviac krátko po tom spácha samovraždu a pomerne prekvapivo práve Cecilii odkáže veľkou časť svojho majetku. Tá však začne mat hneď pocit že jeho smrť mohla byť fingovaná. Dôvodom je séria ťažko vysvetliteľných udalostí ....
Trailer k filmu:
 

 

VPRED
12. 6. 2020 - 18:00

Film VPRED nás zavedie do sveta fantázie, kde sa predstavia dvaja elfský bratia, ktorí sa vydávajú na výpravu, aby zistili či ešte vo svete existuje niečo magické.
Novinka núka príbeh o dvoch bratoch už na prahu dospelosti. Žijú s mamou a sú elfovia, ktorých otec zomrel skoro. Mladší  Ian tatka poriadne ani nepoznal: aspoň jeho brat Barley mu ho občas pripomenie. Ian je skromný, utiahnutý a nevie si zohnať ani kamošov na narodeninovú oslavu. Od mamy dostane záhadný darček: kúzelnú palicu po tatkovi, s ktorou by ho mohol aspoň na jeden deň oživiť. Magický pokus vyjde na 50 percent: Ian prinesie do nášho sveta spodnú polovicu tela: nohy a pás, tá vrchná chýba. Brat Barley je presvedčený, že ak nájdu ďalší kameň Phoenixa, mohli by v kúzle pokračovať. Tak sa vydajú na výpravu v rachotine: plachý Ian sa počas rozmanitých nebezpečenstiev začne osmeľovať k nevídaným kúskom a Barley môže konečne aplikovať schopnosti z načítaných legiend i odohraných hier.
Trailer k filmu:
 

 

BLOODSHOT
12. 6. 2020 - 20:00

Vin Diesel sa v akčnom thrilleri podľa úspešného komiksu predstaví ako BLOODSHOT - supervojak, ktorý je vďaka armáde nanobotov v jeho žilách prakticky neporaziteľný. Ako sa však zachová, keď zistí, že spoločnosť, ktorá ho vytvorila, mu vyrába falošné spomienky a využíva ho ako zbraň?
Trailer k filmu:
 

 

SVIŇA 
13. 6. 2020 - 20:00

Nezabiješ, nezosmilníš, nepokradneš. Film Sviňa bol nakrútený na základe rovnomenného knižného bestselleru spisovateľa Arpáda Soltésza. Odohráva sa vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, organizovaného zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí.

Krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu, aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa boh peňazí neštíti ani vraždiť?

Scenár a réžiu filmu mali v rukách dve výrazné osobnosti slovenského filmu Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann. Prečo sa rozhodli spoločne vytvoriť takýto emočne intenzívny film? „Umenie možno nemá moc zmeniť svet, ale máme stále slobodu vysmiať sa ľudskej hlúposti,” povedala Mariana Čengel Solčanská. „Sviňa je film, cieľom ktorého nie je súdiť či nebodaj odhaľovať utajované skutočnosti, ale priniesť dobrý divácky zážitok,” hovorí Rudolf Biermann, “Napínavý akčný film, kde uvidíte skvelé herecké výkony, výborné drsné dialógy inšpirované životom.”
Trailer k filmu:
 

Všetko dôležité sa vždy dozviete na  www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!