Domov   >  Kultúra
publikované: 20.01.2021 - 22:33  //  aktualizácia: 21.01.2021 - 00:28  //  zobrazené: 3711

Už poznáš svoje mesto?!

Už poznáš svoje mesto?!

Spoznaj svoje mesto“ má za sebou 11. kôl

Vďaka súťaži Spoznaj svoje mesto vznikajú originálne upútavky ohľadne nášho mesta. Malé Šaľančatá ale aj veľkí Šaľania nám už 11 týždňov ukazujú, ako vnímajú naše kultúrne pamiatky, pamätihodnosti, osobnosti mesta, ale aj významné udalosti Šale. Cez každú novú výzvu pracovníci MsKS odkrývajú kus histórie a kultúrnej identity nášho mesta. Vďaka príspevkom, ktoré posielajú súťažiaci, sa dozvedáme nové kultúrne a historické zaujímavosti o Šali a okolí.

Súťaž prebieha od 30.októbra 2020 a do tejto chvíle bolo uskutočnených 11 kôl súťaže: Jozef Sellyei Miskovič, Súsošie Sv. Trojice, František Kollár, Dom ľudového bývania v Šali, Ján Feketeházy, Renesančný kaštieľ, Ján Johanides, Váh, Kostol sv. Rodiny vo Veči, Divadlo v Šali a Ján Boťán (Bottyán János). Každý piatok vychádza nová výzva – téma daného kola formou hranej upútavky a do stredy súťažiaci posielajú svoje príspevky na spoznajsvojemesto@gmail.com, v ktorých o téme umelecky píšu, kreslia a maľujú, tvoria makety či modelujú, fotia a točia vlogy, spracovávajú tému vo video – reportáži, alebo hrajú divadelné scénky. Vo štvrtok pracovníci MsKS Šaľa vyhodnocujú a oceňujú súťažné príspevky. Ceny do súťaže venujú miestni umelci, podnikatelia a mesto Šaľa.

Váh, foto: Juraj Cisár.

Samotný priebeh súťaže a všetky informácie o nej sú pravidelne zverejňované na facebookových stránkach: Spoznaj svoje mesto, Kultúra Šaľa, Mesto Šaľa, Šaľa, Šaľa-Tvoje mesto, Mesto Šaľa v minulosti a dnes. Informácie tiež nájdete na webe mesta – www.sala.sk či v printovom mesačníku Sl ovo Šaľanov a na plagátoch či mestských citylightoch.

Kolektív MsKS Šaľa