Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 09.09.2019 - 16:44  //  aktualizácia: 09.09.2019 - 16:48  //  zobrazené: 2487

V lesoparku to túto sobotu poriadne ožije

Ako sme avizovali minulý týždeň, úprava lesoparku a skrášľovanie tohto prostredia je pravidelnou aktivitou mesta. Zájsť sem môžete počas bežných dní, vychutnať si prírodu, poprechádzať sa, či zahrať si exteriérový pingpong. Ak sa do lesoparku vyberiete túto sobotu 14. septembra 2019, bude tu na Vás čakať celodenný program troch veľkých podujatí v našom meste.

Aj keď to tak už možno vonku nevyzerá, oficiálne leto je ešte stále tu a my sa s ním rozlúčime ako sa patrí. Veľká rozlúčka s letom začne už od 9-tej hodiny a bude pokračovať do neskorých nočných hodín. Nebude chýbať ani dobré jedlo a hudba.

Pre mladšiu generáciu si Mládežnícky parlament mesta Šaľa pripravil 1. ročník Behu malých titánov cez náročný terén. Beh bude rozdelený na tri kategórie a to do 5 rokov s rodičom, od 5 do 8 rokov a od 8 do 12 rokov. Najlepšie na tom je, že víťazom bude každý, kto sa dostane až do cieľa.

Tretie podujatie, ktorého sa v tento deň môžete v lesoparku zúčastniť, bude benefičný Beh pre Karolínku. Organizátormi podujatia sú Dana Dogáňová a poslanec MsZ v Šali Róbert Andráši v spolupráci s mestom Šaľa a ďalšími. Zdravému 10 ročnému dievčatku sa jedného dňa zmenil život naruby. Karolínka prestávala rozprávať, čítať, prestala jej fungovať pravá ruka a noha. Potvrdilo sa podozrenie na Rassmunsenovu enfacilitídu, čo je nevyliečiteľný zápal mozgu s trvalými následkami. Karolínka teraz potrebuje chodiť do zariadení s odbornou pomocou, čo je finančne náročné.Tvárou benefičného behu pre Karolínku je Tomi Kid Kovács, ktorého tu pravdepodobne v sobotu taktiež stretneme. Beh sa uskutoční o 16-tej hodine. Dĺžka trate je 2,5 km. Štartovné je 5 eur a celá vyzbieraná čiastka bude venovaná Karolínke na jej liečbu.

 

 

(DH)