Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 07.07.2022 - 13:01  //  aktualizácia: 07.07.2022 - 13:41  //  zobrazené: 1588

Vďaka kamerám odhalili ďalších dvoch previnilcov

Nepotrebná kuchynská linka a sprchovací kút skončili pri kontajneroch. „Odvážlivcov“ mestská polícia vypátrala aj vďaka záznamom z bezpečnostných kamier.

Oba prípady sa stali pred asi dvoma týždňami. V jednom prípade pán vyložil starú kuchynskú linku ku kontajnerovému stojisku na Narcisovej ulici. Mestská polícia zistila, kto sem odpad nelegálne vyložil a nariadila mu, aby ho odstránil. Vyhodenú kuchynskú linku však neodovzdal na zbernom dvore, ktorý je neďaleko spomínaného stojiska, ale ho len premiestnil a „schoval“ za garáže. Mestská polícia mu na to došla, uložila pokutu a opätovne ho vyzvala k odstráneniu. V pondelok sa tak stalo a nadrozmerný odpad odstránil.

Druhý prípad, kedy sa muž nelegálne zbavil starého sprchovacieho kúta, eviduje mestská polícia na Dolnej ulici. Aj v tomto prípade sa podarilo odhaliť vinníka vďaka záberom z kamier. Prípad je ešte v štádiu riešenia.

Veľkorozmerný odpad patrí na zberný dvor vo Veči, kde ho prevezmú bezplatne šesť dní v týždni. Otvorený je od pondelka do piatka od 9.00 do 17.00 a v sobotu od 8.00 do 14.00.

 

(ek)