Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 19.04.2020 - 13:56  //  aktualizácia: 19.04.2020 - 14:15  //  zobrazené: 3704

Česť Tvojej pamiatke, Miroslav Vicena!

Vo štvrtok, 16. apríla, otriasla futbalovou verejnosťou v šalianskom regióne správa, že vo veku 43 rokov zomrel Miroslav Vicena. Osobnosť futbalového a športového diania v FK Veča, kde pôsobil dlhé roky ako hráč, tréner a funkcionár.

Bývalý aktívny futbalista a opora defenzívy obliekal večianský dres so spoluhráčmi ako napríklad Peter a Mário Hadnagyovci, Alexander a Ján Jašíkovci, Martin a Peter Hamarovci, Jozef Szikora, Tibor Vrábel, Peter Maršálek, Miloš Pinka, Ján Szöcs a ďalší. Spolu šírili na zelenom trávniku pod vedením trénerov Jána Petráša, Attilu Szabóa a Karola Tamaškoviča dobré meno futbalu na predmestí Šale. Počas aktívnej futbalovej činnosti hosťoval Miroslav Vicena aj vo futbalových kluboch v Čiernej Vode a Mostovej.

Po skončení hráčskej kariéry zostal Miroslav Vicena verný koženej lopte nielen ako hráč mužstva večianských starých pánov, ale najmä ako agilný funkcionár vo vedení FK Veča, kde patril medzi najväčších aktivistov. V minulom roku ešte vykonával funkciu podpredsedu vedenia FK Veča.

V posledných rokoch mal Miroslav Vicena familiárne nazývaný Vico nemalý podiel na položení základov mládežníckeho futbalu v tomto progresívnom klube, kde vykonával funkciu trénera futbalových nádejí v prípravke U – 9 a bol zároveň aj pravou rukou Ladislava Takáča, ďalšieho večanského futbalového veterána, ktorý vedie žiakov v mužstve U – 15. V tejto vekovej kategórii ho tešilo, že v jeho futbalových stopách pokračuje syn Mirko. 

Nečakaná tvrdá a najmä smutná rana osudu pretrhla niť aktivít Miroslava Vicenu, skvelého človeka, ochotného komukoľvek a kedykoľvek pomôcť a obetovať sa pre svoju rodinu, kamarátov a večianský futbal. Veľa svojich súbojov,  buď na zelenej tráve, alebo v iných oblastiach života dokázal vyhrať. Posledný súboj so zákernou chorobou však už nemohol zvládnuť.

V osobe Miroslava Vicenu, stráca veľkú oporu rodina, priatelia, futbalové hnutie vo Veči, ale aj v blízkych regiónoch. Posledná rozlúčka s Miroslavom Vicenom sa uskutoční v pondelok 20. apríla 2020 o 15.00h na večianskom cintoríne. Mirko, budeš nám chýbať!
Česť Tvojej pamiatke !

 

Jozef Sklenár, foto archív

  • so zverencami
  • Miro s priateľmi, druhý sprava v dolnom rade
  • M. Vicena vpravo
  • Miro fandil okrem FK Veča aj Barcelone