Domov   >  Kultúra
publikované: 07.09.2021 - 16:52  //  aktualizácia: 07.10.2021 - 08:34  //  zobrazené: 1190

Vína čakajú na degustátorov

Nádvorie šalianskeho kaštieľa je dokonalým miestom na ochutnávanie tých najlepších vín z okolia i zahraničia. Príďte ochutnať aj vy "súťažiacich" Víno Terra Wag Šaľa 2021. 

Biele, ružové, červené, tiché či šumivé - budete si môcť vybrať zo širokého spektra súťažných vín, ktoré sa zapojili do šiesteho ročníka tejto prestížnej súťaže. "Vstup je voľný, návštevník, ktorý sa rozhodne degustovať, si môže zakúpiť degustačnú kartičku v hodnote 5 eur a podľa toho, akú vzorku vína si vyberie, toľko kuponóv mu odškrtneme z kartičky. Napríklad, ak sa rozhodnete ochutnať víno, ktoré bolo ocenené zlatou medailou, odškrtneme šesť políčok v hodnote 20 centov," vysvetľuje organizátorka verejnej degustácie Martina Čižmáriková z MsÚ Šaľa. Dodáva, že o vína s titulom šampión je vždy najvyšší záujem, preto zabezpečila dostatočné zásoby. K vínku sa dokonale hodia syry rôzneho druhu. Pani syrárka so svojim chutným sortimentom bude na dosah ruky. V prípade, ak by ste chceli degustovať aj grilované dobroty, nebude o ne núdza. 

Medzitým sa budete môcť započúvať do pestrého programu na amfiteátri v tesnej blízkosti kaštieľa. V piatok vám bude od 21.30 spievať Lina Mayer, neskôr Salco. V sobotu vám k degustácii zahrá Slovak Tango, Peter Bič projekt a Igor Kmeťo ml.

Vstup na podujatie bude v zmysle platných pravidiel OTP, o ktorých sa viac dočítate v našom ďalšom článku tu:

https://sala.sk/clanok/kultura-s-obmedzeniami-bez-obmedzeni?fbclid=IwAR0pBwPC8Lx5JVhidFbCneM1iwwzmIVB4p3JmHd5wVJ2vINZqJ-APf8GXwA

 

Podujatie finančne podporil Nitriansky samosprávny kraj

 

(ek, foto archív mesta Šaľa)

 

  • foto: archív mesta Šaľa