Domov   >  Kultúra
publikované: 10.09.2021 - 11:56  //  aktualizácia: 29.09.2021 - 10:08  //  zobrazené: 1602

Vinári si prevzali ocenenia

Po šiestykrát sme spoznávali tie najlepšie vína zo širokého okolia. Do súťaže Víno Terra Wag Šaľa 2021 sa prihlásilo 220 vzoriek. Mená víťazov sme poznali už v júli, vo štvrtok si prišli prevziať ocenenia a špeciálnu cenu primátora a cenu generálneho riaditeľa Duslo, a.s.

Ako zhodnotil primátor mesta Jozef Belický, vína neboli ani v tomto roku ničím výnimočné – boli opäť skvelé ako pominulé roky. Teší ho fakt, že sa stále viac presadzujú miestni vinári a snažia sa uspieť v celoslovenskej konkurencii. Verí, že šalianska vínna súťaž má na viac a v budúcnosti sa bude mesto snažiť presadiť sa aj na inej úrovni. „Je pre nás výzvou posunúť túto súťaž na úroveň nominačnej súťaže na Národný salón vín SR. Je to prestíž, ale na druhej strane obrovská zodpovednosť usporiadať takúto veľkú súťaž,“ povedal primátor a vyzdvihol hlavnú organizátorku súťaže Martinu Čižmárikovú z MsÚ Šaľa. Prezident súťaže Fedor Malík vytkol tejto súťaži azda jedinú vec. „Chcel som tu mať viac pekných maďarských vín. Treba ich dotiahnuť,“ povedal prezident súťaže.

Cenu si nemohli prísť prevziať všetci, lebo práve v týchto dňoch majú plné ruky práce vo svojich viničoch. „Vonku je krásne počasie, tento rok je predurčený na veľmi chutné vína na ďalší ročník súťaže,“ podotkol odborný garant Miloš Holík.

Cenu primátora mesta Šaľa a cenu generálneho riaditeľa Duslo, a.s., z dielne Andreja Csillaga, si prevzali dvaja vinári za svoje výnimočné vína. Ochutnať ich budete môcť aj vy už v piatok od 17-tej na nádvorí kaštieľa alebo v sobotu.

Presné výsledky vínnej súťaže nájdete tu:

https://sala.sk/clanok/vino-terra-wag-2021

 

Podujatie bolo realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja

(ek)