Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.01.2020 - 14:02  //  aktualizácia: 17.01.2020 - 14:05  //  zobrazené: 2425

Vypracováva sa projektová dokumentácia cyklotrasy do Diakoviec

V týchto dňoch sa viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi stretol so starostkou obce Diakovce Kristínou Jakócsovou. Hlavnou témou bola cyklotrasa do Diakoviec, ako spoločný investičný zámer nášho mesta a obce Diakovce. Prípravy na tento projekt sú v plnom prúde. Hoci ide o dlhodobú prípravu, mesto nezaháľa ani deň a pripravuje všetko, čo je potrebné k tomu, aby  najmä občania Šale a Diakoviec mohli využívať bezpečnejší a ekologickejší spôsob dopravy.

Momentálne sa spracúva projektová dokumentácia pre územné konanie. V priebehu januára by projektová dokumentácia mala byť spracovaná a následne sa potom môže prejsť k vybavovaniu vyjadrení a stanovísk dotknutých orgánov štátnej správy a organizácií k projektovej dokumentácii pre vydanie územného rozhodnutia.

Ešte pred začatím spracovania  projektovej dokumentácie sa v novembri uplynulého roku uskutočnilo rokovanie so zástupcom Okresného dopravného inšpektorátu v Šali a s Nitrianskym samosprávnym krajom, ako správcom cesty 2. triedy, pozdĺž ktorej bude realizovaná cyklotrasa. Podmienky týchto orgánov patria medzi jedny z najdôležitejších pri návrhu cyklotrasy, najmä z hľadiska bezpečnosti a organizácie cestnej premávky.

Mesto robí všetko preto, aby sa budovanie cyklotrasy do Diakoviec začalo čo najskôr.

(DH)