Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.01.2023 - 14:49  //  aktualizácia: 17.01.2023 - 15:01  //  zobrazené: 1936

Začala sa výstavba ihriska s bezbariérovými prvkami

Detské inkluzívne ihrisko, známe pod názvom Rodinka, vyrastie aj v Šali. Nachádzať sa bude vo vnútrobloku Ulíc Čsl. armády a Bottovej. Mesto na jeho výstavbu získalo dotáciu vo výške 34 500 eur. Ihrisko sa skladá z viacerých zaujímavých prvkov, niektoré z nich sú bezbariérové. Jeho výstavba si nevyžiada zásah do stromov či kríkov.

Práce sa začali v pondelok, pracovníci pripravujú terén pre umiestnenie hojdačky, pieskoviska a tiež fit dráhy. Jej súčasťou, okrem kladiny budú aj lanové prechody či mostíky. Najväčšou súčasťou ekologického ihriska je drevená loď so šmýkačkami, lezeckou stenou, lezecké laná a hojdačka. Ďalším prvkom bude inkluzívny kolotoč, ktorý bude dostupný aj pre deti na vozíku. Aj pieskovisko v tvare člnu bude vďaka svojim vyvýšeným častiam ľahko a pohodlne dostupné aj pre hendikepované deti.

Ihrisko by mohlo slúžiť verejnosti približne od apríla. Určené bude pre deti vo veku od 3 do 14 rokov. Hlavným materiálom hracích prvkov je agátové drevo, aj preto ho označujú za ekologické.

 

Projekt na podporu plnenia funkcií rodiny formou výstavby inkluzívneho detského ihriska sa realizuje vďaka finančnej podpore Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

(ek)