Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.08.2022 - 09:05  //  aktualizácia: 05.08.2022 - 09:21  //  zobrazené: 933

Zmiznú „1100-ky“, môžete používať polopodzemné

Polopodzemné kontajnery na Kukučínovej ulici sú už v zemi. Dve stojiská z troch bude možné používať od pondelka 8. augusta, tretie od polovice augusta. Klasické 1 100 litrové kontajnery zmiznú zo šiestich stojísk.

Od pondelka bude možné prvé dve stojiská používať – pri budove ZUŠ a medzi činžiakmi na Kukučínovej ulici. Tretie stojisko je pri kotolni, tam budú môcť obyvatelia vyhadzovať odpad od 15. augusta. Dôvodom váha vývozného vozidla, ktorú by ešte nevyzretý betón nemusel zvládnuť.

V tejto lokalite bolo šesť stojísk so starými typmi kontajnerov. Nové majú približne päťnásobne väčšiu kapacitu, preto dochádza aj k zníženiu počtu stojísk na polovicu. Niektorí obyvatelia si tak budú musieť zvyknúť, že smeti budú vynášať inde ako doteraz. Výhodou polopodzemných kontajnerov je, okrem estetického vzhľadu, aj zamedzenie šíreniu zápachu. Odpad je totiž umiestnený hlboko v zemi, kde je teplota nižšia a proces rozkladu je spomalený. Tieto typy kontajnerov sú menej pohodlné aj pre tzv. vyberačov.

V najbližších dňoch budú stojiská vybavené aj kamerovým systémom. Zábery z nich nám pomohli odhaliť nejedného odvážlivca, ktorý s odpadom nakladal nelegálne. Aktuálne úspešne riešime prípad poškodenia vreca v polopodzemnom kontajnery. Vďaka záberom z kamier sme sa dopátrali k obyvateľovi, ktorý vreco poškodil a škodu je ochotný uhradiť.

(ek)