Domov   >  Kino
publikované: 04.12.2023 - 09:15  //  aktualizácia: 04.12.2023 - 10:35  //  zobrazené: 613

Perinbaba a dva svety, Nemé tajomstvá, Dcéra divočiny, Čarovná lienka a Čierny kocúr vo filme, Šťastné a krvavé, Prianie, Schovaní, neschovaní

Program kina (6.12.-10.12.2023)

 

Streda 18:00 Perinbaba a dva svety

Štvrtok 18:00 Perinbaba a dva svety

Sobota 18:00 Perinbaba a dva svety

Nedeľa 18:00 Perinbaba a dva svety

Žáner: Rodinný, Rozprávka

Hlavnou postavou filmu je Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba z pôvodnej rozprávky, ktorý sa rozhodne vydať do sveta na skusy. Túži nájsť pravú lásku a šťastie. Na ceste ho chráni a pomáha mu jeho kmotra Perinbaba, zatiaľ čo Zubatá sa mu snaží ublížiť a kladie mu polená pod nohy podobne ako jeho otcovi Jakubovi. Čoskoro sa Lukáš spriatelí s múdrym psíkom Uchom a spoločne sa vydajú na cestu do bájnej krajiny hojnosti, ktorá podľa legendy leží za siedmimi horami a siedmimi morami až na samom konci sveta. Počas svojho putovania sa dostanú do väzenia, zničia aj zachránia veľkú svadbu v meste, v krajine divožienok sa Lukáš zamiluje, spolu pomôžu zachrániť pohyblivé mesto a v kráľovstve, z ktorého zmizli všetky ženy, sa stretnú v súboji s havraními bojovníkmi. (Bontonfilm)

 

Streda 20:00 Nemé tajomstvá

Žáner: Dráma

Niektoré udalosti vstupujú do nášho života bez pozvania. A presne to sa stalo veterinárovi Martinovi (Marián Mitaš) a jeho manželke Erike (Jana Plodková), ktorým sa v jedinom okamihu obráti život naruby. Moment, ktorý odhalí jazvy na zdanlivej rodinnej idyle a ukáže nejednoznačnú hranicu medzi dobrými a sebeckými úmyslami. Martinova nehoda je nielen vážna, ale aj podozrivá, a tak k rodinným problémom sa pridá ešte aj podozrievavosť polície. Kriminálna dráma postavená na vyšetrovaní prípadu postupne prerastá do psychologickej drámy o vzťahoch, traume. (Magicbox)

 

Štvrtok 20:00 Dcéra divočiny

Nedeľa 20:00 Dcéra divočiny

Žáner: Thriller, Dráma

Ako dieťa vyrastala v divočine, úplne odrezaná od sveta, vychovaná drsným otcom, aby dokázala prežiť v tých najťažších podmienkach. Ale práve otec, ktorý jej bol najbližší, ju a jej matku v skutočnosti držal v lese násilím. Helena vyrastala s matkou a otcom hlboko uprostred močiarov a lesov, ďaleko od akejkoľvek civilizácie. Poznala len ich chatu, lesy a bažiny. Od útleho veku ju otec učil, ako prežiť v drsnej divočine, ako stopovať a loviť zver. Zároveň si s ňou vytvoril desivo blízke puto. Ako dieťa však Helena netušila, čo sa skrýva za ich životom v lese. Otec ju a jej matku násilím držal ďaleko od vonkajšieho sveta. Keď sa im podarilo z jeho zajatia ujsť, bol chytený a uväznený. Ľudia ho začali nazývať kráľom bažín. O dvadsať rokov neskôr žije Helena so svojím manželom a dcérou normálny, takmer idylický život. Zmenila si meno a jediné spomienky na drsné detstvo a väznenie v lese sú tetovania, ktoré jej “daroval” otec. Jej ilúzia normálneho života sa rozbije vo chvíli, keď sa v médiách objaví správa, že Kráľ bažín ušiel z väzenia. Helenino prísne strážené tajomstvo o jej minulosti je odhalené. To by však nebolo to najhoršie. Helena pozná svojho otca až príliš dobre. Vie, že si po ňu príde a nikto a nič ho nezastaví. Na to sú jeho schopnosti prežiť príliš veľké. Helena sa musí postaviť svojej minulosti a nájsť otca skôr, ako on nájde ju. Alebo ešte horšie, skôr ako on nájde jej manžela a dcéru. (Cinemart)

 

Piatok 17:30 Čarovná lienka a Čierny kocúr vo filme

Žáner. Animovaný

Animák Čarovná Lienka a Čierny Kocúr vo filme ukáže zrod superhrdinov, ktorí chránia Paríž pred zlom a ktorí si v piatich sériách rovnomenného seriálu získali srdcia miliónov divákov po celom svete vrátane Slovenska. Nesmelé dievča Marinnette, ktoré práve začalo chodiť do novej školy, si vyberú sily dobra ako tú pravú osobu, ktorá sa má stať držiteľkou čarovného drahokamu. Ten dokáže premeniť obyčajné dievča na superhrdinskú Čarovnú Lienku. Na svojej prvej misii stretáva Marinnete v katedrále Notre-Dame druhého vyvoleného hrdinu – Čierneho Kocúra – a spoločne zneškodnia desivé oživené gotické sochy. Ani jeden z nich však netuší, že sú spolužiaci. Ich hlavnou úlohou bude postaviť sa do cesty mocnému zloduchovi Lišajovi. Každý sám je ako hrdina super, spoločne by však mohli byť nepremožiteľní. (Bontonfilm)

 

Piatok 20:00 Šťastné a krvavé

Žáner: Horor, Komédia

Po zdedení strýkovho majetku v Nórsku sa Bill a jeho rodina presťahujú do nového domova so snom premeniť nehnuteľnosť na penzión s raňajkami. Rodina sa snaží sa rodina prispôsobiť “novému” škandinávskemu štýlu života. Plány im však skríži malý stodolový škriatok, ktorého objavil syn Lucas. Existujú pravidlá ako dosiahnuť, aby bol stodolový škriatok šťastný, ale keď tieto pravidlá nedodržíte, tak vtedy sa začnú diať veci... Vtedy hlavne neotvárajte dvere do stodoly. Táto podmanivá nórska hororová komédia spája Martina Starra (SILICON VALLEY) a Kjetil Omberg (DEAD SNOW 1 & 2, THE TRIP) pod vedením Magnusa Martensa "Vnímam to ako žánrovú zmes: sčasti horor, sčasti komédia ale stopercentne vianočný film. Mojím zámerom bolo natočiť veľmi zábavný film, ktorý je dokonalým mixom strachu a komédie, charakterových postáv a rodinnej atmosféry," hovorí režisér. (Magicbox)

 

Sobota 16:00 Prianie

Nedeľa 16:00 Prianie

Žáner: Animák

V novom animovanom filme “Prianie” od štúdia Disney vysloví mladé a vtipné dievča Asha také silné prianie, že ho vypočuje samotný vesmír. Alebo skôr živá, magická guľa nezmernej energie, ktorá sa nazýva Hviezda. Spolu s Hviezdou musí Asha čeliť hrozivému nepriateľovi, kráľovi Magnificovi, vládcovi ríše Rosas, ktorý ohrozuje Ashiných priateľov a blízkych. Asha a Hviezda dokážu, že keď sa vôľa odvážneho človeka spojí s kúzlom hviezd, môžu sa diať zázraky. (Cinemart)

 

Sobota 20:00 Schovaní, neschovaní

Žáner: Horor, Thriller

Skupina tínedžerov zo Salemu objaví prekliaty nôž, ktorý vzbudí démona, ktorý ich núti hrať príšerné a smrtiace verzie detských hier, v ktorých nemôžu byť víťazi, iba preživší. (Continental film)

 

Sledujte: 

FB: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/