Domov   >  Kino
publikované: 27.03.2024 - 14:14  //  aktualizácia: 27.03.2024 - 14:44  //  zobrazené: 345

Program kina (27.3. - 31.3.2024)

Program kina

 

Streda 20:00 Baby na úteku

Žáner: Komédia

NásilieSexVulgarizmy

Dve dievčatá, ktoré potrebujú zmenu. Banda gangstrov, ktorí potrebujú kufor. A kufor, ktorý sa nechtiac dostal do rúk dievčat. To sú aktéri komédie Baby na úteku, oscarového režiséra a scenáristu Ethana Coena. Divoká Jamie (Margaret Qualley) sa spamätáva z čerstvého rozchodu, upätá Marian (Geraldine Viswanathan) si potrebuje oddýchnuť od vyčerpávajúcej práce. Spoločne sa rozhodnú zmeniť prostredie a stráviť niekoľko dní na slnečnej Floride. Plán je geniálny, prevedenie príšerné. Na cestu dostanú z miestnej požičovne auto, ktoré malo poslúžiť skupine mafiánov na prevoz kufríka s veľmi nebezpečným obsahom, zhodou okolností práve do miest, kam majú namierené Jamie a Marian. Zatiaľ čo dievčatá zaujíma len to ako, ako si cestu naplno užiť, pričom každá má úplne inú predstavu, mierne zúfalí gangstri robia všetko (a pod slovom “všetko” sa skrývajú zúfalé činy), aby ich dostihli a kufor im zobrali. Ako nič netušiace hrdinky riešia svoje dievčenské problémy, slučka sa uťahuje, rovnako ako možnosť, že z nej vykĺznu bez ujmy. Našťastie svet je bláznivé miesto, plné často neuveriteľných náhod… Ethan Coen má spolu so svojím bratom Joelom na režijnom a scenáristickom konte oscarové trháky ako Fargo a Táto krajina nie je pre starých. Svoje Baby na úteku, ktoré prvýkrát sám režíroval, označuje, ako hriešnu komédiu. “Takto som definoval žáner filmu a tí čo ho videli so mnou súhlasili. Je to zábavné a je v tom trochu sexu,” sľubuje Coen. (Cinemart)

 

Štvrtok a nedeľa 20:00 Godzilla a Kong: Nová Ríša

Žáner: Sci-fi, Akcia, Dobrodružný

Násilie

Epická bitka pokračuje! Filmový Monsterverse sa rozrastá o pokračovanie explozívneho súboja medzi Godzillou a Kongom úplne novým dobrodružstvom, ktoré postaví všemocného Konga a obávanú Godzillu proti kolosálnej neobjavenej hrozbe ukrytej v našom svete, ktorá ohrozuje ich existenciu - a tiež našu vlastnú. Film odhalí históriu týchto titánov a ich pôvod, rovnako ako aj tajomstvá Dutej Zeme a ďalších miest, pričom odhaľuje mýtickú bitku, ktorá pomohla sformovať tieto výnimočné bytosti a navždy ich spojila s ľudstvom. (Continental film)

 

Sobota a nedeľa 16:00 Strašidlo Cantervillské

Žáner: Animovaný

Strach

Sir Simon de Canterville straší na svojom sídle Canterville Chase už tri storočia a výborne sa pri tom baví. Jedného krásneho dňa však dom kúpia Američania. Táto moderná rodina sa nedá zastrašiť, staré čarodejnícke kúzla na nich neplatia. Podarí sa sirovi Simonovi dostať otravných cudzincov zo svojho domu? Vydajte sa s nami na strašidelný výlet do starého dobrého Anglicka, kde ešte aj duchovia majú úroveň. (Vertigo Distribution)

 

Sobota 18:00 Sladký život

Žáner: Komédia

SexVulgarizmy

Hokejový majster sveta, ktorý miluje krásne ženy a rýchle autá, musí prejsť nečakanou životnou skúškou, aby nesklamal svojich nových priateľov a rodinu, o ktorých existencii nemal ani tušenia. Vladimír Polívka v hlavnej úlohe novej komédie od tvorcov filmu ŽENY V BEHU. (Cinemart)

 

Sobota 20:00 Baghead

Žáner: Horor

NásilieStrach

Mladé dievča Iris zdedí po svojom otcovi starý dom s jedným desivým tajomstvom. V jeho pivnici sa skrýva bytosť zo záhrobia, ktorá sa na požiadanie premení na kohokoľvek mŕtveho. V dôsledku dávnej kliatby je čarodejnica pevne zviazaná s majiteľom domu, ktorého príkazy poslúcha. Iris sa tak stáva tou, ktorá stojí medzi svetom mŕtvych a živých. Jej otec, predchádzajúci pán čarodejnice, využíval túto svoju „moc“ na to, aby poskytol poslednú útechu pozostalým. Ten, kto mal odvahu postaviť sa tvárou v tvár smrti, sa mohol za peniaze naposledy rozlúčiť s človekom, ktorého stratil. Spojenie s mŕtvymi však môže trvať len 2 minúty. Potom sa démon oslobodí a prenesie desivý svet mŕtvych do nášho sveta. Iris má na návšteve v záhadnom dome svoju kamarátku, keď ich prekvapí prvý zákazník. Iris neodolá pokušeniu a rozhodne sa svoju novonadobudnutú moc vyskúšať. Zákazník sa však neovládne a 2 minúty, ktoré všetkých delia od pekla na zemi, prekročí. Čarodejnica je zrazu voľná, mimo kontroly svojej novej panej. Chce sa dostať von z pivničnej hrobky a chce zabíjať. Hovoriť s mŕtvymi má svoju cenu a prišiel čas začať ju konečne splácať..(Bontonfilm)

 

Nedeľa 18:00 Matka na úteku

Žáner: Romantický, Komédia

SexVulgarizmy

Hlavná hrdinka Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželstvo a dobrú prácu. Je pracovitá a zodpovedná. Sylvie všetko zvládne. Preto sa na ňu ostatní spoliehajú. Ale... Zrazu cíti, že sa jej život rúca pod rukami a ona už to ďalej nevydrží. Má chuť od všetkého utiecť, zobrať si oddychový čas, aby popremýšľala o tom, ako dať veci opäť do poriadku. Ale predovšetkým musí dať do poriadku sama seba. Kam by sa však mohla ukryť? Kde nájde kamarátku, ktorá jej uvarí medovkový čaj, vypočuje ju a nebude sa jej na nič pýtať? Je to šťastná náhoda alebo osud, že Sylvie stretne práve v tejto chvíli Annu? Anna (Lenka Vlasáková) je na prvý pohľad silná žena, ktorú nič nevyvedie z miery. Ale aj ona potrebuje kamarátku. Len o tom ešte nevie... (Bontonfilm)

 

Sledujte: 

Facebook: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na stránke kina: http://www.kino.sala.sk/