Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 26.03.2024 - 14:58  //  aktualizácia: 26.03.2024 - 15:07  //  zobrazené: 252

Študenti si odskúšali podnikanie v reálnom živote

Cukrárska výrobňa, moderné „fitko“, cestovná agentúra, výroba ekokrytov na mobilné telefóny alebo aj realitná kancelária. To sú cvičné firmy, ktoré založili stredoškoláci a svoje podnikanie predviedli na kontraktačnom dni. Zaujímavé a motivačné podujatie sa konalo v šalianskom kultúrnom dome.

Svoj podnikateľský zámer prišlo predstaviť 15 stredoškolských cvičných firiem z rôznych miest. „Takéto podujatie, ktoré simuluje reálne podnikateľské prostredie je pre dnešnú mládež, pre študentov vlastne ako škola života. Prekvapila ma ich kreativita, ako predať svoj produkt. Je to už neodmysliteľná súčasť podnikateľského plánu. Veľmi som rád, že sa to organizuje v našom meste,“ vyjadril sa viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi ku kontraktačnému dňu stredných škôl. Študentské firmy si prišla pozrieť aj vedúca Spoločného školského úradu Mariana Takáčová. Záštitu nad organizáciou prevzala Spojená škola Nivy v Šali na čele s riaditeľkou Annou Keseliovou.

Kontraktačný deň cvičných firiem sa organizuje už 13.-krát, prestávku vynútila len pandémia. Poznačila trochu aj záujem o účasť na podujatí, kedy sa na kontraktačnom dni predviedlo vyše 20 stredných škôl. Dnes ich prišlo do šalianskeho kultúrneho domu 15. Stredné školy so svojou kreativitou prišli zo Šale, aj z Pezinka, Serede, Galanty či Nitry.

(ek)