Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 03.11.2022 - 14:48  //  aktualizácia: 03.11.2022 - 14:58  //  zobrazené: 1781

Aj škôlkari prejavili úctu k starším

Pani Olinku Trombitášovú, Rózku Vargovú, Lilku Miškolciovú a ďalšie si mnohí pamätajú zo škôlky. Dnes si už ony a ďalšie tváre MŠ Budovateľskej užívajú zaslúžený dôchodok. V týchto dňoch ale prijali pozvanie a zavítali do škôlky. Deti ich potešili milým vystúpením a darčekom. Takto si ich uctili pri príležitosti Mesiaca úcty k starším.

 

Mesiac október je  mesiac úcty k starším. Mal by byť pre nás všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Úcta k starším ľuďom by mala byť predovšetkým prirodzenou súčasťou nášho života, starší ľudia si ju zaslúžia, pretože vekom nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré odovzdávajú nám, mladším.

K týmto hodnotám vedieme aj my naše deti a práve preto sa v Materskej škole Budovateľská koná každý rok milá slávnosť. Pozývame medzi nás bývalé zamestnankyne, ktoré celý svoj aktívny život odpracovali medzi nami - pani učiteľky, kuchárky, upratovačky. Veľmi nás teší, že ich naše pozvanie zastihlo v zdraví a my sme spolu s nimi mohli stráviť spoločný čas. Deti pre tety s veľkou láskou nacvičovali program a chystali im darčeky.

Naše pozvanie prijali Olinka Trombitášová – riaditeľka MŠ

                                   Rózka Vargová – učiteľka

                                   Lilka Miškolciová – učiteľka

                                   Terka Emberová - kuchárka

                                   Ruženka Žitňáková - školníčka

                                   Marika Ráczová - upratovačka

                                   Svaťka Cintuľová – kuchárka

 

Tento rok naša bývalá pani školníčka Ruženka Žitňáková oslávila krásne životné jubileum – 90 rokov. Želáme nie len jej, ale aj všetkým ostatným našim dôchodkyniam, veľmi veľa zdravia a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia.

 

Kolektív MŠ Budovateľská