Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.05.2023 - 14:31  //  aktualizácia: 05.05.2023 - 14:31  //  zobrazené: 6703

Čo nového s obchvatom?

Šaľania potrebujú obchvat! O tejto nevyhnutnej potrebe vedia na všetkých príslušných miestach. Napriek tomu sa začiatok výstavby obchvatu stále odďaľuje.

Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa poslankyňa Anna Torišková pýtala, či vedenie mesta nemá nové informácie ohľadne začiatku výstavby obchvatu. Primátor Jozef Belický povedal, že v týchto dňoch sa dožadoval aktuálnych informácií na Ministerstve dopravy SR. Podľa jeho zistení ešte nie je ukončený proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Dôvodom je, že uchádzač s najnižšou cenovou ponukou bol vylúčený zo súťaže pre nesplnenie niektorých súťažných podmienok. Tento uchádzač sa odvolal na Úrade pre verejné obstarávanie. Medzitým sa vyhodnocuje ponuka druhého uchádzača v poradí. „Na základe toho, ako sa úrad pre verejné obstarávanie vyjadrí, bude sa musieť obstarávateľ zariadiť. Do úvahy pripadajú dve možnosti: buď vrátia do súťaže uchádzača, ktorý bol vylúčený a odvolal sa a budú s ním musieť pokračovať. Alebo úrad potvrdí rozhodnutie o vylúčení a v tom prípade sa bude pokračovať s druhým uchádzačom,“ priblížil primátor.

Dodal, že tento proces môže trvať dva-tri mesiace. Financie na výstavbu obchvatu sú vyčlenené a výstavba by sa mala začať v tomto roku.

 

(ek)